Skip to main content

ΑΔΕΔΥ: Τρίωρη στάση εργασίας την ημέρα απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η ΑΔΕΔΥ καλεί στις 7 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών - Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου.

Τρίωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ημέρα της έκδοσης της απόφασης των δικαστικών αρχών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8.30 έως τις 11.30 το πρωί και στο πλαίσιο αυτό η ΕΔΟΘ καλεί σε συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών στις 9:30πμ.

«Η ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης αποδοκιμάζει την εγκληματική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής και καλεί την δικαιοσύνη να καταδικάσει τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και Σαχζάτ Λουκμάν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΟΘ και προστίθεται: «Η παραστρατιωτική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, με τα τάγματα εφόδου κατά ανυποψίαστων πολιτών, πρέπει να απομονωθούν από την Ελληνική Κοινωνία, καθώς οι φασιστικές  συμπεριφορές, δεν έχουν θέση στα δημοκρατικά μας ιδεώδη. Οι εργαζόμενοι επί δεκαετίες με τους αγώνες τους, διεκδίκησαν τα αυτονόητα και άφησαν στο περιθώριο κάθε επιθετική συμπεριφορά, λεκτική και σωματική, προτάσσοντας πάνω από όλα τον διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες».