Skip to main content

Αδιανόητο ρεκόρ: Ξεπέρασε τους 47°C ο υδράργυρος στον Λαγκαδά!

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ένδειξη θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε όλη τη χώρα σήμερα.

Αδιανόητες θερμοκρασίες καταγράφονται και το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να ξεπερνά ακόμα και τους 47°C.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η θερμοκρασία στον Λαγκαδά που έφτασε στο πικ της τους 47,1°C στις 6.08 το απόγευμα. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη ένδειξη θερμοκρασίας που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε όλη τη χώρα σήμερα. Η δεύτερη μεγαλύτερη τιμή καταγράφηκε στη Μακρακώμη Φθιώτιδας (46,2°C ), ενώ ακολουθεί η Αρφαρά Μεσσηνίας με 46,1°C.



Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός πως στις 6.00 το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Λαγκαδάς κατέγραφε θερμοκρασία 16,8°C, με τον υδράργυρο να παρουσιάζει δηλαδή αύξηση μέσα σε 12 ώρες κατά 30,3°C!

Μέχρι τις 19.14, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στον αστικό ιστό καταγράφηκαν στη Σίνδο, όπου η θερμοκρασία έφτασε τους 43°C και στο Κορδελιό που έφτασε τους 42,7°C.



Στις υπόλοιπες περιοχές οι μέγιστες θερμοκρασίες παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο.

Διαβάστε εδώ: Φλέγεται η Θεσσαλονίκη: 40άρισε όλη η πόλη - Λιώνει ο Λαγκαδάς με 44,3 βαθμούς