Skip to main content

Γεωργιάδης: Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της εστίασης (vid)

Έκλεισε τα σενάρια για άνοιγμα της εστίασης αυτό το διάστημα ο υπουργός Ανάπτυξης. Πρώτα αναμένονται οι επιπτώσεις από την επαναλειτουργία της αγοράς

Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της εστίασης ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως όταν θα ανοίξει η εστίαση θα προβλέπεται λειτουργία μόνο σε εξωτερικό χώρο.

«Καταρχάς όταν θα ανοίξει σίγουρα θα είναι έξω, γι  αυτό μπήκαν και τα θερμαντικά σώματα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και σημείωσε οτι δεν πρόκειται να λειτουργήσουν με κλειστές τις πόρτες. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «η παλιά μας ζωή ακόμα απέχει αρκετά».

Ο υπουργός εξήγησε πως για να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας πρέπει να πάμε προσεκτικά. «Τώρα ανοίξαμε το λιανεμπόριο, πρέπει να δώσουμε κάποιες μέρες στην αγορά να λειτουργήσει και στην επιστήμη να μετρήση τις επιπτώσεις. Όταν αυτό συμβεί, μετά θα μπορούμε να συζητήσουμε το επόμενο βήμα. Η εστίαση τώρα απέχει, δεν ειναι η ώρα της εστίασης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τα κέντρα διασκέδασης πηγαίνουν πολύ πιο πίσω. «Τα λάθη μπορούμε να μας οδηγήσουν σε ένα σκληρό lockdown», ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που θα υπάρξουν για όσο χρειαστεί στις πληττόμενες επιχειρήσεις.