Skip to main content

Άδωνις: Να παρέμβει ο Παυλόπουλος, αν υπάρξει έλλειψη δεδηλωμένης

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε πως αν οι ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, τότε ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Την άποψη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να παρέμβει αυτόματα από τη στιγμή που διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη δεδηλωμένης αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews.

«Αν ο κ. Πάνος Καμμένος επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του ανακοινώσει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στην Κυβέρνηση, τότε ο κ. Αλέξης Τσίπρας πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αν ο κ. Τσίπρας δεν το κάνει, τότε ο ΠτΔ θα πρέπει αυτόματα να παρέμβει, από τη στιγμή που διαπιστώσει ότι υπάρχει έλλειψη δεδηλωμένης». Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει στην εξουσία χωρίς δεδηλωμένη». «Έτσι λειτουργούν οι Δημοκρατίες», τόνισε.

Για το θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολύ κακή» τη συμφωνία για την Ελλάδα. «Είναι μία πολύ κακή συμφωνία για την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν πρέπει ποτέ να βάλει την οριστική της υπογραφή κάτω από αυτήν. Ως Ν.Δ. αγωνιζόμαστε να μην ισχύσει αυτή η συμφωνία», υπογράμμισε.

Εξάλλου, εκτίμησε ότι η έκθεση του ΔΝΤ είναι ανησυχητική και σημείωσε ότι το Ταμείο δεν μιλά για ανοδική πορεία της Οικονομίας.

Ακόμη, επεσήμανε ότι «δεν έχει πάρει ούτε μισό ευρώ από τη Novartis». «Δεν έχω πάρει ούτε μισό ευρώ από την Novartis και όποιος υπονοήσει από εδώ και μπρος οτιδήποτε εναντίον μου, θα βρεθούμε στα δικαστήρια», είπε και πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει αγωγή για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, ερωτώμενος για την κόντρα κυβέρνησης-Στουρνάρα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι είναι «μεγάλη τύχη» για την Ελλάδα και την κυβέρνηση η παρουσία του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς είναι ένα διοικητής «που οι αγορές τον κρίνουν αξιόπιστο, άρα αποτελεί παράγοντα σταθερότητας του συστήματος».