Skip to main content

Άδωνις: Το Thess Ιntec βάζει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων μετά τη Νέα Μηχανιώνα, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Thessintec στην Περαία Θεσσαλονίκης.

Τα γραφεία της Thess Intec στην Περαία όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τεχνολογικό πάρκο έρευνας και καινοτομίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της σημερινής του παρουσίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο και μάλιστα το είχε αναφερθεί σε αυτό στην πρώτη του επίσκεψη στη ΔΕΘ. Τόνισε επίσης ότι αυτή η διαδικασία που γίνεται για το Thess Intec δεν έχει γίνει για κανένα άλλο project στην Ελλάδα.

«Τρέξαμε τις διαδικασίες, τώρα ετοιμάζονται οι περιβαλλοντικές μελέτες, έτσι ώστε το έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, και φυσικά με την ιδιωτική συμμετοχή, θα γίνει πραγματικότητα» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Η δημιουργία του ξεπερνά κατά πολύ τη σημασία της Θεσσαλονίκης αλλά για τη Θεσσαλονίκη θα αποτελεί κομβικό γεγονός κορυφαίας σημασίας καθώς βάζει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη, που βέβαια είναι με τα καλά της πανεπιστήμια, αλλά δεν έχει τη μάζα, τον όγκο και τη συγκέντρωση για να μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες πόλεις. Έτσι λοιπόν η Θεσσαλονίκη έχει την ευκαιρία με τη δημιουργία του Thessintec να γίνει η πόλη της ψηφιακής τεχνολογίας, της καινοτομίας και της προόδου».

Κλείνοντας επισήμανε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα είναι δίπλα στο έργο μέχρι το τέλος, μέχρι να κόψουμε τις κορδέλες των εγκαινίων, όχι σε μουσαμάδες αλλά στην πραγματικότητα», αφήνοντας αιχμές για την εκδήλωση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο μετρό Θεσσαλονίκης.



Ο πρόεδρος της Thessintec κ. Ευθυμιάδης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ελλάδα που χρειάζεται η χώρα, για να μπορούν οι Έλληνες επιστήμονες και κι νέες επιχειρήσεις να μένουν στην Ελλάδα.

«Όταν τελειώσει το έργο θα έχει αλλάξει ταυτόχρονα και το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας, θα ξέρουμε ότι δεν είμαστε βιομηχανία της έντασης εργασίας αλλά της γνώσης και της τεχνολογίας» ανέφερε.



Στον χώρο ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόδρομες εργασίες, ενώ, όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμιάδης, υπάρχει στενή συνεργασία με τον δήμο Θερμαϊκού για την κατασκευή υποδομών, προσβάσεις, νερό κτλ.

Ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τη στήριξη, λέγοντας ότι το Thessintec είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα στη χώρα και θα φιλοξενηθεί στο δήμο Θερμαϊκού.

Διαβάστε ακόμη: Άδωνις: Η μαρίνα θα μεταμορφώσει το παραλιακό μέτωπο της Νέας Μηχανιώνας (vid)

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην περιοχή ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε μία επιχείρηση κατασκευής διχτυών, το κτήμα Γεροβασιλείου και τις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer, ενώ βάσει προγράμματος θα πάει στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου.