Skip to main content

Αδριανούπολη: Στο αρχείο η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Οι δύο Ελλήνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί πέρυσι στον Έβρο και κρατήθηκαν για μήνες.

Στο αρχείο βάζουν οι τουρκικές αρχές την κατηγορία περί κατασκοπείας που βάραινε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η κατηγορία περί κατασκοπείας μπαίνει στο αρχείο και θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, οι δύο Ελλήνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης είχαν συλληφθεί πέρυσι στον Έβρο και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δυο τους απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο του 2018 και επέστρεψαν στην Ελλάδα, πέντε μήνες μετά την σύλληψή τους.

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου που είχαν μαζί τους δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Πλέον το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα