Skip to main content

ΑΕΚ: Ένας χρόνος αποκλεισμού με διετή αναστολή για τα αίσχη με Άγιαξ

Στην Ένωση επιβλήθηκε, παράλληλα, από την UEFA ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο παιχνίδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ

μονοετή αποκλεισμό, με διετή αναστολή, από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τιμώρησε η UEFA την ΑΕΚ, για τα επεισόδια στο ματς με τον Άγιαξ για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, επιβλήθηκε στην Ένωση ποινή κεκλεισμένων των θυρών για δύο παιχνίδια και χρηματικό πρόστιμο ύψους 80.000 ευρώ.

Η UEFA είχε ορίσει, μετά τα γεγονότα και το απολογητικό υπόμνημα της Ένωσης, ειδικό επιθεωρητή (inspector) ο οποίος ξεκίνησε έρευνα στα πάντα από τον Δεκέμβριο (με καταθέσεις, οπτικοακουστικό υλικό, ό,τι είχε ανέβει στα social media) και την ολοκλήρωσε στα μέσα Γενάρη, χωρίς να βγει τίποτα προς τα έξω. Αυτός ήταν και ο λόγος της καθυστέρησης στην έκδοση της απόφασης.

Τι σημαίνει ο μονοετής αποκλεισμός με διετή αναστολή

Η τιμωρία της ΑΕΚ, δηλαδή ο αποκλεισμός ενός χρόνου με διετή αναστολή, σημαίνει ότι αν στα επόμενα δύο χρόνια υπάρξει ανάλογο παράπτωμα, τότε θα εκτίσει (και) τον έναν χρόνο αυτής της τιμωρίας, συν την ποινή που θα επιβληθεί για το επόμενο κρούσμα.

Υπενθυμίζουμε πως το κατηγορητήριο εις βάρος της πρωταθλήτριας συμπεριλάμβανε όλα τα παρακάτω:

- Συμπλοκές

- Ρίψη αντικειμένων

- Φωτοβολίδες

- Εισβολή οπαδών

- Εμφάνιση παράνομου πανό

- Μπλοκάρισμα διέλευσης από διαδρόμους

Τα όσα άσχημα συνέβησαν στις 27/11/2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Άγιαξ είχαν... παρελάσει στα κυριότερα θέματα κορυφαίων Μέσων του εξωτερικού, όπως των Daily Mail, Mirror, Independent, Sun, Gazzetta, Record, USA Today. Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της USA Today που ανέφερε: «Ματς για το Champions League χάλασε από οπαδούς που πετούσαν βόμβες μολότοφ».