Skip to main content

Aenaon Kallos: Δημιούργημα μιας φιλίας ζωής τα φυσικά καλλυντικά των Γιαννιτσών

Δύο φίλες αισθητικοί-κοσμητολόγοι από την Πέλλα δημιούργησαν την Aenaon Kallos θέλοντας να προσφέρουν με τα προϊόντα τους φυσική και αγνή περιποίηση.

Ένα… παγκάκι έξω από τη σχολή αισθητικής και κοσμητολογίας του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ήταν υπεύθυνο πριν από 25 χρόνια για μια φιλία ζωής και πάνω από δύο δεκαετίες αργότερα για μια επιχειρηματική σύμπραξη, την Aenaon Kallos Natural Cosmetics, μια εταιρεία φυσικών καλλυντικών με στόχο την ομορφιά που δεν σταματά… ποτέ. Η Αλεξάνδρα Δεληγιαννάκη και η Κατερίνα Λαζαρίδου, δυο στενές φίλες με 25ετή εμπειρία στον χώρο της αισθητικής και της κοσμητολογίας δημιούργησαν πριν από έναν χρόνο την Aenaon Kallos στα Γιαννιτσά, ορμώμενες αρχικά από τις ανάγκες των παιδιών τους και στη συνέχεια των πελατισσών τους για φυσική και αγνή περιποίηση.



Σε μόλις έναν χρόνο μάλιστα τα καλλυντικά τους –που αποδίδουν με το αρχαιοπρεπές όνομά τους τιμή στην μακρά ιστορία της Αρχαίας Πέλλας, γενέτειρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου- έχουν τύχει θετικής υποδοχής από τον κόσμο, ενώ οι δυο τους βρίσκονται σε επαφές για τις πρώτες εξαγωγές σε Αγγλία και Γερμανία. Για την ώρα το brand τους διαθέτει μια σειρά αντιγήρανσης και θρέψης (botox), με κρέμες προσώπου και ματιών, μάσκες προσώπου, αλλά και έναν όρο, ενώ στα σκαριά βρίσκεται ήδη και η δεύτερη που θα είναι ενυδατική και αντιοξειδωτική. Τα σχέδια όμως δεν σταματούν εδώ, αφού οι δύο φίλες θέλουν να επεκταθούν και σε προϊόντα για το σώμα στο επόμενο διάστημα, με βασική πυξίδα την αγνή και φυσική περιποίηση. Μάλιστα, οι ίδιες και οι οικογένειές τους είναι οι πρώτοι… πελάτες και από τους πλέον φανατικούς.   



«Θέλουμε ο κόσμος να αγαπήσει τα προϊόντα μας όπως τα αγαπάμε κι εμείς. Μετά από τρία χρόνια δοκιμών, πειραματισμών και αναζήτησης δημιουργήσαμε μια σειρά ευεργετική για το δέρμα, που συμβάλλει πρωτίστως στην καλή υγεία του, χωρίς χημικά και parabens. Μάλιστα, με δεδομένο ότι τα προϊόντα μας αποτελούνται αποκλειστικά από φυσικές πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας – από δραστικά βότανα, φυτά μέχρι αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα- μπορούν να εφαρμοστούν και στο πιο ευαίσθητο δέρμα» λέει στη Voria.gr η Αλεξάνδρα Δεληγιαννάκη.



Το παγκάκι και η γνωριμία ζωής

Η Αλεξάνδρα Δεληγιαννάκη και η Κατερίνα Λαζαρίδου γνωρίστηκαν πριν από 25 χρόνια κυριολεκτικά σε ένα παγκάκι έξω από τη σχολή αισθητικής και κοσμητολογίας του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, άγνωστες μεταξύ αγνώστων, με μόνο κοινό την καταγωγή τους από την Πέλλα. Ήξεραν η μια την άλλη μόνο φυσιογνωμικά, αφού κινούνταν στους ίδιους χώρους και ένιωσαν την ανάγκη να έρθουν πιο κοντά, δημιουργώντας έκτοτε αρραγείς δεσμούς. Η ζωή μπορεί για κάποια χρόνια να τις κράτησε γεωγραφικά μακριά, αφού η Αλεξάνδρα έφυγε για την Καλαμπάκα και η Κατερίνα έμεινε στα Γιαννιτσά, όμως η σχέση που είχε δημιουργηθεί είχε γερά θεμέλια και έμελλε να εμπλουτιστεί και με μια επιχειρηματική συνεργασία.
Η ανάγκη να δημιουργήσουν κάτι δικό τους ήρθε όταν τα παιδιά τους άρχισαν να μεγαλώνουν και να ζητούν τα δικά τους προϊόντα περιποίησης. Τότε άρχισαν να κάνουν την αναζήτησή τους για το πώς θα μπορούσαν να τους προσφέρουν κάτι αγνό και φυσικό. Έχοντας εμπειρία ετών στον χώρο της ομορφιάς, μπήκαν στη διαδικασία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, παρακολούθησαν σεμινάρια για τα φυτικά καλλυντικά στο Καποδιστριακό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Aenaon Kallos, δίνοντας προτεραιότητα στις φυσικές πρώτες ύλες. Μάλιστα, διατηρούν πλέον και το δικό τους κέντρο αισθητικής στα Γιαννιτσά, όπου εφαρμόζουν σε καθημερινή βάση τα δικά τους προϊόντα.

Aπό αριστερά η Κατερίνα Λαζαρίδου και η Αλεξάνδρα Δεληγιαννάκη