Skip to main content

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Τα μέτρα για τον κορωνοϊό πήγαν... περίπατο (φωτο)

Έντονος συνωστισμός που δεν συνάδει στον υγειονομικό συναγερμό που βρίσκεται η χώρα παρατηρήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου

Περίπατο... πήγαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες στη Voria.gr, το απόγευμα της Κυριακής τόσο στον χώρο αναμονής σε πτήση προς Θεσσαλονίκη όσο και στα λεωφορεία που μετακινούν τους επιβάτες εντός του αεροδρομίου δεν τηρήθηκε καμία απόσταση, με τους ταξιδιώτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλο, σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



Εύκολα γίνεται αντιληπτό πως τέτοια φαινόμενα είναι ανησυχητικά, ιδίως αν ληφθεί υπόψιν η αυξημένη μεταδοτικότητα που παρουσιάζει η μετάλλαξη «Δέλτα». Στο πλαίσιο αυτό, δε, καθίσταται επιτακτική ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων όχι μόνο από την ενδοχώρα προς τα νησιά, αλλά και για το αντίστροφο, αφού για την επιστροφή των ταξιδιωτών στην ηπειρωτική χώρα προβλέπονται μόνο συστάσεις.

Αν μη τι άλλο, το παράδειγμα της Μυκόνου που τέθηκε σε καθεστώς mini lockdown θα πρέπει να θορυβήσει τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μην βρεθούν και άλλες περιοχές της χώρας προ αρνητικών εκπλήξεων εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου.