Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 121 ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΦΘΑΣΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί πρόσφυγες.

Αεροσκάφος με 121 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το Αφγανιστάν και είναι υποψήφιοι για μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ έφθασε νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο των Τιράνων στη σκιά της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην Καμπούλ.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν βρέφη, παιδιά και άνθρωποι σε αναπηρικά αμαξίδια.

Όπως αναφέρει το skai.gr, ελέγχθηκε η θερμοκρασία τους και μεταφέρθηκαν σε σκηνές όπου θα καταγραφούν τα στοιχεία τους και θα τους διανεμηθούν γεύματα, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επιτόπου.

Το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από την Τιφλίδα, την πρωτεύουσα της Γεωργίας, όπου είχαν μεταφερθεί αρχικά οι Αφγανοί που έφυγαν στο πλαίσιο της επιχείρησης εκκένωσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία στην παραθαλάσσια πόλη Δυρράχιο, όπου θα περιμένουν ώσπου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των φακέλων τους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας και μετανάστευσης και εκδοθούν οι βίζες τους.

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία, κράτη μέλη του NATO, καθώς επίσης και το Κόσοβο, αποδέχθηκαν το αίτημα της κυβέρνησης του αμερικανικού προέδρου Τζο Μπάιντεν να φιλοξενήσουν Αφγανούς πρόσφυγες που αναμένεται να μετεγκατασταθούν στις ΗΠΑ.

Πηγή φωτογραφίας: Ora News/ Twitter

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ