Skip to main content

Αφγανιστάν: Έκρηξη σε τέμενος στην πόλη Κουντούζ - Αναφορές για 20 θύματα

Ο διοικητής της επαρχίας της Κουντούζ είπε πως 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έκρηξη σε ένα σουνιτικό τέμενος.

Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα σε τέμενος στην πόλη Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν προκαλώντας τουλάχιστον 20 θύματα, ανακοίνωσε ο διοικητής της επαρχίας της Κουντούζ.

Ο Κάρι Μπάντρι, διοικητής της επαρχίας της Κουντούζ, είπε στο Reuters ότι 20 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από την έκρηξη σε ένα σουνιτικό τέμενος.

Δεν είναι σαφές ποιός βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία ακολούθησε πολλές εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες το Αφγανιστάν, εκ των οποίων μία στην Κουντούζ και μια άλλη σε ένα σιιτικό τέμενος στην Μαζάρ-ι-Σαρίφ, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Δυνάμεις των Ταλιμπάν συνέλαβαν έναν ένοπλο του Ισλαμικού Κράτος, ο οποίος είναι ο εγκέφαλος της βομβιστικής επίθεσης με τουλάχιστον 12 νεκρούς χθες στο σιιτικό τέμενος της Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο τέμενος Σεχ Ντοκάν στη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής στην πόλη αυτή του βόρειου Αφγανιστάν.

φωτο αρχείου