Skip to main content

Αφγανιστάν: Επιθεση Ταλιμπάν σε νοσοκομείο-Τουλάχιστον 20 νεκροί

Σειρά ιδιαίτερα αιματηρών επιθέσεων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν, την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 95 τραυματίστηκαν όταν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό εξερράγη κοντά σε νοσοκομείο στο νότιο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος.

«Σήμερα το πρωί ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στοχοθέτησε το κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS). Το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο καταστράφηκε από την επίθεση», εξήγησε ο Ραχματουλάχ Γιάρμαλ κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Κάρι Γιούσουφ Αχμάντι, δήλωσε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση: «Εξαπολύσαμε μια επίθεση αυτοκτονίας εναντίον των NDS», ανέφερε σε μήνυμά του, ενώ πρόσθεσε ότι το κτίριο των υπηρεσιών ασφαλείας καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν Μάρουα Αμίνι, η επίθεση σημειώθηκε «περίπου στις 05:50 τα ξημερώματα με ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό κοντά στο νοσοκομείο της Ζάμπουλ».

Σειρά ιδιαίτερα αιματηρών επιθέσεων σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αφγανιστάν, την ευθύνη για τις περισσότερες από τις οποίες αναλαμβάνουν οι Ταλιμπάν, την ώρα που οι προεδρικές εκλογές στο Αφγανιστάν είναι προγραμματισμένες για τις 28 Σεπτεμβρίου.