Skip to main content

Αυστραλία: 10 νέα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον σε μια ημέρα

Στη Νέα Νότια Ουαλία καταγράφηκαν 10 ακόμη κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον μόνον εχθές - Συνολικά έχουν καταγραφεί 25 κρούσματα

Στη Νέα Νότια Ουαλία καταγράφηκαν 10 ακόμη κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, μόνο τη χθεσινή μέρα, εννέα εκ των οποίων είναι κρούσματα εσωτερικής μετάδοσης στην κοινότητα, δεν προέρχονται δηλαδή από ταξιδιώτες εξωτερικού.

Συνολικά έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία 25 κρούσματα μετά τον εντοπισμό του πρώτου πριν τρεις ημέρες: 14 είναι ενδοκοινοτικής μετάδοσης και 11 από ταξιδιώτες από την Αφρική ή άλλους διεθνείς προορισμούς.

Το ξέσπασμα της Όμικρον με τα κρούσματα εντός κοινότητας συνδέονται όλα με το σχολείο Regents Park Christian School και τον χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας Sydney Indoor Climbing Gym στο Villawood στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ και στο St Peter Chanel Catholic Primary School.

Όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί όσο και οι υπόλοιποι μαθητές, δάσκαλοι και προσωπικό έχουν λάβει εντολή να μείνουν σε επταήμερη καραντίνα κάτ’ οίκον ενώ μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευθεί κανείς από τους θετικούς σε Όμικρον.

Η Αυστραλία έχει πετύχει το στόχο του 90% πλήρους εμβολιασμού της κοινωνίας και όπως αναφέρουν οι Αρχές παρακολουθούν στενά κάθε θετικό κρούσμα και τις επαφές του ώστε να κάνουν ότι χρειαστεί για να αποτρέψουν μαζική εξάπλωση.

Πηγή: ertnews.gr