Skip to main content

Κορωνοϊός: Χιλιάδες Αυστραλοί αρνούνται τα τεστ - Μιλούν για συνωμοσία

Μερίδα πολιτών, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, υποστηρίζουν ότι δεν θα τους επηρεάσει ο ιός, ένω άλλοι μιλούν για συνωμοσία!

Εντονα προβληματισμένη είναι κυβέρνηση της Βικτόρια στην Αυστραλία, καθώς καθώς περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων όσων επέστρεψαν από το εξωτερικό, αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ για τον Covid-19, παρά την αύξηση των κρουσμάτων στη Μελβούρνη.

Όπως μεταδίδουν οι FT, κατά την υπουργό Υγείας της πολιτείας Jenny Mikakos, υπάρχουν διάφοροι λόγοι άρνησης, όπως ότι υποβλήθηκαν σε τεστ αλλού.

Πρόσθεσε, επίσης πως υπήρξαν ορισμένοι που ισχυρίστηκαν πως ο κορωνοϊός «είναι συνωμοσία ή δεν θα τους επηρεάσει».

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 300.000 κάτοικοι βρίσκονται σε lockdown στη Μελβούρνη, μετά την ανακοίνωση εκατοντάδων νέων κρουσμάτων στην πολιτεία.

Η κα Mikakos σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων στη Μελβούρνη μπορεί να προκλήθηκε από ένα και μόνο άτομο. Σύμφωνα με υγειονομική έκθεση, «φαίνεται πως υπήρξε μια μοναδική πηγή μόλυνσης για πολλές από τις περιπτώσεις… σε όλα τα βόρεια και δυτικά προάστια της Μελβούρνης».

«Φαίνεται πως μπορεί κάποιος «super spreader» προκάλεσε αυτή την αύξηση των κρουσμάτων», ανέφερε η κα. Mikakos.

Σε ανθρώπους που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ επιτράπηκε να βγουν από την καραντίνα μετά από 14 ημέρες, αν και οι παραβιάσεις των κανόνων καραντίνας στα ξενοδοχεία είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι να φύγουν νωρίτερα, σημειώνουν οι FT.