Skip to main content

Αυστραλία: Έως τις 19/7 η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βικτόρια

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 19 νέα κρούσματα της covid-19. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα που καταγράφεται διψήφιος αριθμός μολύνσεων.

Η δεύτερη πιο πολυπληθής πολιτεία της Αυστραλίας, η Βικτόρια, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τέσσερις εβδομάδες ως τις 19 Ιουλίου, καθώς έχει καταγραφεί άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Το Σάββατο οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν ότι περιορίζουν τον αριθμό των ατόμων που επισκέπτονται ένα νοικοκυριό σε 5 και σε 10 τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να συμμετέχουν σε δημόσιες συγκεντρώσεις.

Οι αρχές της Βικτόρια ανακοίνωσαν σήμερα 19 νέα κρούσματα της covid-19. Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα που καταγράφεται διψήφιος αριθμός μολύνσεων, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άνοδος των κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία στις άλλες πολιτείες και κυρίως τις γειτονικές της, καθώς έχουν καταγράψει πολύ λίγα ή και καθόλου νέα κρούσματα επί αρκετές εβδομάδες. Η Δυτική Αυστραλία, που έκλεισε τα σύνορά της τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την κατάσταση στη Βικτόρια προτού αποφασίσει να τα ξανανοίξει.

Ωστόσο Αυστραλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τονίζοντας ότι η αποφυγή των αγκαλιών και των φιλιών είναι «σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματική».

Η υπουργός Υγείας της Βικτόρια Τζένι Μικάκος δήλωσε ότι τα 210 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στην πολιτεία πιστεύεται ότι συνδέονται με μετάδοση στην κοινότητα, κυρίως μεταξύ μελών οικογενειών που πραγματοποίησαν πάρτι, συγκεντρώσεις και γεύματα μετά τη χαλάρωση των περιορισμών την 1η Ιουνίου.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εντείνει τις προσπάθειές ελέγχου, κυρίως στα προάστια όπου έχουν παρατηρηθεί εστίες της επιδημίας, ενώ θα πραγματοποιεί περιπολίες σε χιονοδρομικά κέντρα και κατασκηνώσεις στη διάρκεια των επικείμενων σχολικών διακοπών.