Skip to main content

Αυτοί είναι οι δέκα νέοι βουλευτές σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης

Αρκετά είναι τα νέα πρόσωπα από τον νομό Θεσσαλονίκης που θα καθίσουν τις προσεχείς ημέρες στα βουλευτικά έδρανα - Οι γνωστοί αλλά και... οι άγνωστοι!

Έντεκα είναι οι νέοι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες της Α' και Β' Θεσσαλονίκης που θα ορκιστούν για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινοβούλιο τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ορισμένοι βέβαια είναι γνωστοί από την παρουσία τους είτε από θέσεις κρατικών αξιωματούχων είτε από την επαγγελματική τους πορεία.

Οι νέοι βουλευτές είναι οι εξής:

Α' Θεσσαλονίκης

Νέα Δημοκρατία:

Στράτος Σιμόπουλος



Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959 και είναι μικρασιατικής καταγωγής. Γονείς του ήταν ο έμπορος στη  λαχαναγορά, Γιώργος Σιμόπουλος, από τα Πορρόια Σερρών και τον Μικρόκαμπο Κιλκίς και η Δέσποινα Σιμοπούλου από την Μικρή Βόλβη. Μεγάλωσε στην περιοχή της παλιάς λαχαναγοράς, δίπλα στο Διοικητήριο. Μετά τα μαθητικά του χρόνια- στο 58ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο αρρένων-φοίτησε στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής  Σχολής του Α.Π.Θ.

Από το 1985, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ασκεί το επάγγελμα του μηχανικού. Είναι συνιδρυτής τεχνικής εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιδιωτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι, μεταξύ άλλων, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Ιωνικής Εστίας, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων- Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Υπήρξε επί μια δεκαετία ποδοσφαιριστής της ομάδος «Τρίτων Βόλβης» και θήτευσε ως αντιπρόεδρος των αθλητικών συλλόγων «ΠΑΟΔ» και «Μακεδονικός Νεαπόλεως».

Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσε γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Έχω συγγράψει ένα βιβλίο με τίτλο «πολιτιkey».

Είναι παντρεμένος με τη φαρμακοποιό Ρουμπίνη Παπανικοπούλου, με την οποία έχουν έναν γιο, τον Γιώργο, με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και μεταπτυχιακό στο International Management που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

Άννα Ευθυμίου


Γεννήθηκε στα Γρεβενά και από το 1990 μέχρι σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας της, Ταξιάρχης, είναι συνταξιούχος καθηγητής φιλόλογος και κατάγεται από τον Πύργο Ιθώμης Καρδίτσας. Η μητέρα της, Ελένη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, κατάγεται από το Σπήλαιο Γρεβενών και έχει βλάχικες ρίζες από τη Σαμαρίνα, ενώ ο αδερφός της, Γιώργος, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών και συνιδρυτής της νεοφυούς εταιρείας Infoscope Hellas. Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Μάνο, Ηλεκτρονικό Μηχανικό & Μηχανικό Υπολογιστών, και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Χρήστο.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ.

Από την άνοιξη του 2004 ασκεί το επάγγελμα της μάχιμης δικηγορίας στη Θεσσαλονίκη. Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάστηκε προσφέροντας τις υπηρεσίες της οικειοθελώς ως δικηγόρος και στο γραφείο νομικής στήριξης των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Από το έτος 2008 διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα Διοικητικού, Εργατικού και Αστικού Δικαίου.
 
Από τον Ιανουάριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2010 προσέφερε παράλληλα τις υπηρεσίες της από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου σε  θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Από τον Ιανουάριο του 2011 έως  και τον Αύγουστο του 2014 ήταν Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης  με την παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας». Στις εθνικές εκλογές του 2012  τοποθετήθηκε στη θέση της εκπροσώπου της Ν.Δ. στα Μ.Μ.Ε. Β. Ελλάδος.  Στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της  Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης και έλαβε 11. 491  ψήφους. Στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 συμμετείχε στο  ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ως υποψήφια βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με το  σύστημα της λίστας στην 8η θέση.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Οργάνωσης με την επωνυμία «Νέοι Ευρωπαίοι Οργανωμένοι Ικανοί» και διακριτικό τίτλο «Ν.Ε.Ο.Ι.». Είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της Χ.Α.Ν.Θ., στη UNICEF, του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» στο Φίλυρο, στο Σύλλογο «Αντικαρκινική Εταιρεία Β. Ελλάδος» και στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών  «Καλλιπάτειρα». Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια.

Δημήτρης Κούβελας


Γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Νομικής του ΑΠΘ. Έκανε πρακτική άσκηση (stage) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έλαβε μεταπτυχιακά διπλώματα: στο Διεθνές Εμπόριο (πανεπιστήμιο Βρυξελλών ULB) και στις Ανώτερες Ευρωπαϊκές Σπουδές (LLM, College of Europe, Μπρυζ).

Εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος τα τελευταία 22 χρόνια. Υπήρξε συνεταίρος στη δικηγορική εταιρία «ΝΟΜΟΣ» και συνεργάτης στην εταιρία συμβούλων «EUROPEAN CONSULTANTS». Εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Διετέλεσε παραγωγός και παρουσιαστής στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση εκπομπών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έχει κατ’ επανάληψη εκλεγεί Γ.Γ. στο Ταμείο Πρόνοιας και στο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευσε πολλές μελέτες και επιστημονικές εργασίες, δίδαξε ευρωπαϊκό δίκαιο σε ΙΕΚ, σεμινάρια κλπ.. Είναι μέλος σε διάφορους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα της πόλης μας.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ν’ αλλάξουμε (την) πόλη», όπου καταγράφει τα προβλήματα και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και προτείνει μελετημένες και ρεαλιστικές λύσεις.

Είναι παντρεμένος με την οικονομολόγο-δικηγόρο Εύα Τσουκαλίδου και έχουν τρία παιδιά.

ΣΥΡΙΖΑ

Κατερίνα Νοτοπούλου



Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατέχει μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Το 2012 προσλήφθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να εργαστεί στη συγκεκριμένη θέση, αλλά στις υπηρεσίες τουρισμού του δήμου. Ακόμη έχει εργαστεί ως πωλήτρια, γραμματέας, ψυχολόγος κ.ά.

Αποτελεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010. Έχει διατελέσει, επί σειρά ετών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ενώ ήταν υποψήφια στη Α' Θεσσαλονίκης, χωρίς να καταφέρει να εκλεγεί.

Διετέλεσε μέλος της αυτοδιοικητικής παράταξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο δήμο Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Από το 2016 έως το 2018 ήταν προϊσταμένη του γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Στο δεύτερο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα Σεπτεμβρίου 2015, o οποίoς πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2018, διαδέχτηκε τη Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά στη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, αξίωμα που διατήρησε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2019. Ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Χρήστος Γιαννούλης



Ο Χρήστος Γιαννούλης γεννήθηκε το 1968 στην Κατερίνη, τόπο γέννησης και των γονιών του, Γιάννη Γιαννούλη και Νέλλης Γιαννούλη. Εργάστηκε από πολύ νεαρή ηλικία στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης με αφετηρία την ιδρυτική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Κατερίνης, την Άνοιξη του 1986.

Η επαγγελματική του σχέση με τη Δημοσιογραφία συνεχίστηκε με την έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Γεγονότα», ένα πρότυπο εγχείρημα πολυσέλιδης και πολύχρωμης τοπικής εφημερίδας. Το 1995, παράλληλα με τις συνεργασίες στον έντυπο τύπο, εργάστηκε στον Τηλεοπτικό Σταθμό «Δίον Τηλεόραση», παρουσιάζοντας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή «Επί της Ουσίας». Ο ίδιος τίτλος χρησιμοποιήθηκε εν συνεχεία στην πολυετή καθημερινή συνεργασία του με την εφημερίδα «Ολύμπιο Βήμα» και την «Ερμής Τηλεόραση». Εργάστηκε ως ανταποκριτής του «Αγγελιοφόρου», του «Αγγελιοφόρου της Κυριακής» και της ΕΡΤ 3 με έδρα την Κατερίνη, καλύπτοντας την ειδησεογραφία αλλά και την ανάδειξη προβλημάτων και πρωτοβουλιών του Νομού Πιερίας.

Το 2001 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη όπου και εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, παρουσιαστής ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης από το 2000, ενώ το 2011 εξελέγη και μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης το 2014 και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο και ραδιοφωνική παραγωγό, Μαρία Αμανατίδου, κι έχουν έναν γιο, τον Πάρη.

Ελληνική Λύση

Απόστολος Αβδελάς


Γεννήθηκε στις 10 Οκτωμβρίου 1956 και δραστηριοποιείται στο χώρο της δημοσιογραφίας εδώ και 40 συναπτά έτη.

Παντρεμένος με την Σοφία Τερζανίδου πρώην στέλεχος της Eurobank και κόρη του Χρήστου Τερζανίδη, θρυλικού βετεράνου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.Είναι πατέρας τριών παιδιών,του Κωνσταντίνου,πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών της Νομικής ΑΠΘ και των διδύμων Άννας και Χριστίνας απόφοιτες και οι δύο της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ.

Τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα τα έκανε στην ηλικία των εικοσιτεσσάρων στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη, στην οποία παρέμεινε ως τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 όπου και μετοίκησε στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ το οποίο υπηρέτησε πιστά ως το τέλος. Το 1996 μετά το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας της Θεσσαλονίκης, οι δημοσιογραφικοί δρόμοι τον οδηγούν στο κατώφλι της εφημερίδας ‘Αγγελιοφόρος’ όπου εργάστηκε για 15 ολόκληρα χρόνια.


Β' Θεσσαλονίκης

Νέα Δημοκρατία

Δημήτρης Βαρτζόπουλος


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου 1957. Γιος του Χρυσοστόμου, βιοτέχνου και της Φανής Λιχρίδα, φιλολόγου. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Μαυρομάτη και έχει τρία παιδιά, τον Αλέξανδρο, τον Χρυσόστομο και την Δανάη-Αγλαΐα.

Αποφοίτησε με άριστα από το Β' Γυμνάσιο Καβάλας και εισήλθε πρώτος στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1975, απ' όπου έλαβε πτυχίο με άριστα το 1981. Ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική και εργάσθηκε στις Πανεπιστημιακές Κλινικές της Βόννης και της Κολωνίας. Εκπαιδεύθηκε σε ψυχοθεραπευτικές τεχνικές ( NLP). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βόννης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικών εργασιών σε αγγλόφωνα, γερμανόφωνα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με θέματα Νομικής Ψυχιατρικής.

Από το 1975 ως το 1981 ήταν εκλεγμένο μέλος στα διοικητικά συμβούλια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και στα συνέδρια ΦΕΑΠΘ και ΕΦΕΕ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Γραμματείας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, καθώς και μέλος της Νομαρχιακής της ΟΝΝΕΔ. Από το 1982 ως το 1990 δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο χώρο της ομογένειας και εκλέχτηκε Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Βόννης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ-3 ΝΔ Δυτικής Γερμανίας. Το 1993, το 1996 και το 2000 ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από το 2003 ως το 2004 διετέλεσε Πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Β΄ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ήταν εξωκοινοβουλευτικός συνεργάτης του Τομέα Κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης της ΝΔ και επιστημονικός συνεργάτης της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ.

Από το 2004 ως το 2005 διετέλεσε Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Β΄ ΠΕΣΥΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ως το 2007 Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Από το 2007 ως το 2009 ήταν Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και το 2009 διετέλεσε συντονιστής της Επιτροπής Οικονομικών Θεμάτων και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Από το 2004 έως το 2009 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Τον Ιανουάριο του 2010, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο 2010 εξελέγη στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος.

Ομιλεί Γερμανικά, Αγγλικά και μετρίως Γαλλικά.

Επαγγελματικά δραστηριοποιείται ως Επιστημονικός Διευθυντής ιδιωτικής ψυχιατρικής κλινικής και ως ιδιώτης ιατρός.

ΣΥΡΙΖΑ

Δώρα Αυγέρη



Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1973. Το πατρικό της σπίτι βρίσκεται στην προσφυγική Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, τα παιδικά της χρόνια ταξιδεύουν στο χωριό της μητέρας της, το Νέο Εράσμιο Ξάνθης, που έφτιαξαν πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Στο 4θέσιο σχολείο του τελείωσε το δημοτικό, στην Ξάνθη το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Το 1990 εισήχθη στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, πήρε το πτυχίο το 1994 και μιλά τρεις γλώσσες.

Έχει master από το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ, στην κατεύθυνση «Επικοινωνία και Πολιτισμός».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι παρουσιάστρια και αρχισυντάκτρια της καθημερινής, ενημερωτικής, τηλεοπτικής εκπομπής, «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» της ΕΡΤ3.

Η δημοσιογραφική της πορεία απαρτίζεται από 24 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ», σε περιοδικά, ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο «tvxs.gr», από εκατοντάδες ώρες ερευνών και τηλεοπτικών εκπομπών στην ΕΡΤ3 («ΑΡΧΕΙΟ», «ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», «ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ» κ.λ.π.). Στο επίκεντρό τους, η Θεσσαλονίκη, η ελληνική περιφέρεια και διασπορά, η ιστορία, η πολιτική, η κοινωνία, η καθημερινότητα, ο άνθρωπος.

Αναγνώριση της κοινωνικής και δημοσιογραφικής συμβολής της αποτελούν βραβεύσεις και διακρίσεις της από φορείς και οργανώσεις. Για την ενασχόλησή της με τα προβλήματα, τις ιδιαιτερότητες και τον πολιτισμό της Γεωργιανής διασποράς στην Ελλάδα, το 2017 έλαβε στην Τιφλίδα της Γεωργίας το βραβείο «Georgian Diaspora Awards 2017» στην κατηγορία «Foreign Friend of Georgia».

Από το 1998 ζει και είναι δημότισσα του δήμου Θερμαϊκού. Είναι κάτοικος της Ν. Κερασιάς, ένα μικρό- επίσης προσφυγικό- χωριό, πολύ κοντά στη Ν. Μηχανιώνα.

Είναι παντρεμένη με τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Κάντερ-Μπαξ.

Ελληνική Λύση

Κώστας Χήτας



Ο Κώστας Χήτας γεννήθηκε στη Γερμανία, κατάγεται από την Ήπειρο και η Θεσσαλονίκη είναι το «σπίτι» του εδώ και 28 χρόνια.

Ο Κώστας με τη δημοσιογραφία έχει σχέση ζωής. 26 χρόνια, γεμάτα εκπομπές και αμέτρητες ώρες τηλεοπτικού (Μακεδονια TV) και Ραδιοφωνικού (Focus fm, Ράδιο Θεσσαλονίκη) «αέρα».

Έχει υπηρετήσει πιστά τον χώρο της εκπαίδευσης για περισσότερα από 10 έτη, από τη θέση του επικεφαλής σπουδών του τμήματος Δημοσιογραφιας σε γνωστό ιδιωτικό ΙΕΚ.

ΚΚΕ

Λεωνίδας Στολτίδης

Ο νέος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Θεσσαλονίκης είναι γεννημένος το 1974 στη Σοβιετική Ενωση στην Τασκένδη. Κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων, απόφοιτος του Πολυτεχνείου Σόφιας. Εργάστηκε από το 2000-2003 στην «Ιντρακόμ» και από το 2003 έως και σήμερα είναι υπάλληλος στον ΟΤΕ. Εχει διατελέσει γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, σήμερα είναι μέλος της διοίκησής του. Είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

ΜέΡΑ25

Κωνσταντίνα Αδάμου

 



Γεννήθηκε το 1986 στη Θεσσαλονίκη και έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας.

Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, «Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας», ενώ έχει σπουδάσει στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή «Διαμαντόπουλος Βασίλης» και στα Θεατρικά Εργαστήρια «Θέσπις», «Ούγκα Κλάρα».

Έχει πραγματοποιήσει σειρά από σεμινάρια Σωματικού θεάτρου, Διδακτικής της Ιστορίας, Διπλωματίας, Επικοινωνίας.

Συμμετείχε σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus, Europe for Citizens, Erasmus+, Global Research Summer school.

Είναι αυτοαπασχολούμενη επιστήμονας, ιστορικός-φιλόλογος και ιδιοκτήτρια φιλολογικού φροντιστηρίου.