Skip to main content

Τα νέα πρόσωπα της διοίκησης Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Όλος ο ανασχηματισμός Τζιτζικώστα και το σχήμα της διοίκησης της Περιφέρειας. Τέσσερις νέοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Με αρκετά νέα πρόσωπα η διοίκηση Απόστολου Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως προκύπτει από την επίσημη ανακοίνωση του περιφερειάρχη.

Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Γιώργος Κεφαλάς, Σωκράτης Δωρής και Αλέξανδρος Θάνος αναλαμβάνουν θέσεις θεματικών αντιπεριφερειαρχών, ενώ παραμένουν στις θέσεις τους τέσσερις αντιπεριφερειάρχες, οι κ.κ. Αθηνά Αηδονά, Κώστας Γιουτίκας, Πάρις Μπίλλιας και Άγγελος Χαριστέας.

Από αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ο Σωτήρης Μπάτος αναλαμβάνει τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας, ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει τομεάρχης Διαπιεριφερειακών Συνεργασιών, ενώ παραμένουν στις θέσεις τομεαρχών που κατείχαν μέχρι σήμερα οι κ.κ. Κατερίνα Περιστέρη (Πολιτισμού) και Ντίνος Κούης (Εξυπηρέτησης του Πολίτη).

Από την ανακοίνωση προκύπτει ότι για την προεδρία της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης προορίζεται ο Σάκης Κίκης, ότι θα δημιουργηθεί Αναπτυξιακός Οργανισμός στην Περιφέρεια, με πρόεδρο τον Νίκο Τζόλλα και ότι τη θέση του κ. Σωκράτη Δωρή ως διευθύνοντος συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας θα αναλάβει ο κ. Παντελής Καζαντζίδης.

Οι τοπικοί αντιπεριφερειάρχες παραμένουν οι ίδιοι, ενώ οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες ανά περιφερειακή ενότητα.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανανεώνει έτσι το διοικητικό σχήμα, αλλάζοντας τους μισούς θεματικούς αντιπεριφερειάρχες του, ενώ δίνει αρμοδιότητες στους περιφερειακούς συμβούλους της νέας γενιάς της παράταξής του "Αλληλεγγύη". Οι κ.κ. Δερμεντζοπούλου, Δωρής και Θάνος (υπήρξε και στο παρελθόν αντιπεριφερειάρχης και μέχρι πρότινος ήταν τομεάρχης στον τουρισμό) ανήκουν στη νέα γενιά, ενώ ο κ. Κεφαλάς θεωρείται από τους πλέον έμπειρους στον πρωτογενή τομέα και αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της αγροτικής οικονομίας, που αποτελεί άλλωστε και εκ των τεσσάρων βασικών αναπτυξιακών πυλώνων της Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κ.κ. Μπάτος (πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας) και Καρακωστάνογλου (πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου) παραμένουν ως τομεάρχες στη διοίκηση, ενώ προσθήκη από τη νέα γενιά θεωρείται και η αξιοποίηση των κ.κ. Κίκη, Τζόλλα και Καζαντζίδη.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη νέα σύνθεση της διοίκησης είναι η εξής:

Τη νέα σύνθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η νέα σύνθεση της Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

Τοπικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Ημαθίας: Κώστας Καλαϊτζίδης

-Κιλκίς: Ανδρέας Βεργίδης

-Θεσσαλονίκης: Βούλα Πατουλίδου

-Πέλλας: Ιορδάνης Τζαμτζής

-Πιερίας: Σοφία Μαυρίδου

-Σερρών: Παναγιώτης Σπυρόπουλος

-Χαλκιδικής: Γιάννης Γιώργος

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες:

-Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού – Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης: Αθηνά Αηδονά

-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος: Κώστας Γιουτίκας

-Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων: Πάρις Μπίλλιας

-Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Μελίνα Δερμεντζοπούλου

-Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας: Γιώργος Κεφαλάς

-Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού: Αλέξανδρος Θάνος

-Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών: Σωκράτης Δωρής

-Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Άγγελος Χαριστέας

Τομεάρχες:

-Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας: Σωτήρης Μπάτος

-Τομεάρχης Πολιτισμού: Κατερίνα Περιστέρη

-Τομεάρχης Διαπεριφερειακών Συνεργασιών: Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

-Τομεάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη: Ντίνος Κούης

-Για την Προεδρία της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης προτείνεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Κίκης.

-Για την Προεδρία του υπό σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προτείνεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Τζόλλας.

-Για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προτείνεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Καζαντζίδης.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι αρμοδιότητές τους ανά Περιφερειακή Ενότητα.