Skip to main content

Αυτό είναι το METEORON, το νέο τοπόσημο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Το «METEORON» του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου τοποθετήθηκε το πρωί στον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο.

Ένα νέο εμβληματικό έργο τέχνης, ύψους 12 μέτρων και που αποτελείται από δεκαπέντε μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας, κοσμεί από σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Το γλυπτό «METEORON» του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου τοποθετήθηκε το πρωί στον χώρο πρασίνου απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο.

Η τοποθέτηση του έγινε παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη, του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και στελεχών της διοίκησης.

Το γλυπτό, το οποίο είναι δωρεά από το Κτήμα Γεροβασιλείου, τοποθετήθηκε πάνω σε ειδική βάση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος φωτισμός.

Οι μορφές του γλυπτού αναπτύσσονται και περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακορύφου άξονα και μεταξύ αυτών θα παρεμβάλλονται σωλήνες, που μαζί με τις μορφές θα συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

«Το έργο αυτό είναι μια σύνθεση που από μικρός θα ήθελα να υπάρχει στον τόπο που γεννήθηκα. Η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι πάντα εδώ. Το έργο το METEORON έγινε με την αγάπη στις τεχνες που διαθέτει ο δήμαρχος και με τη βούληση που έχει να φτιάξει καλύτερο τον τόπο και με ευγενική χορηγία του Βαγγέλη Γεροβασιλειου», σημείωσε ο κ. Γεωργίου σε δηλώσεις του.

Όπως ανέφερε, «το έργο υπάρχει πια, είναι ένα κομμάτι που ανήκει στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω η συμπατριώτες μου να το αγαπήσουν όσο το αγαπώ και εγώ και ελπίζω να γίνει ένα τοπόσημο στην πόλη που ο κόσμος θα το έχει και θα το απολαμβάνει».

Αναφερόμενος στον συμβολισμό του έργου ο καλλιτέχνης τόνισε ότι «ο καθένας έχει έναν δικό του κώδικα ζωής και είναι εκείνος ο οποίος καθορίζει την οπτική προσέγγιση του έργου. Θα μπορουμε να πουμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής που εκεί μέσα υφίστανται, η φιλία, η αλληλεγγύη και η συνεργασία».


«Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούργιο τοπόσημο και για αυτό χαίρομαι πάρα πολύ. Ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην πόλη του και μας χαρίζει ένα σημαντικό δημιούργημα του. Αυτό που συζητούσαμε χρόνια σήμερα παίρνει σάρκα και οστά και σε αυτό το σημείο της πόλης μας τοποθετητείται ένα σημαντικό έργο», σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε παράλληλα τις ευχαριστίες του στον Κωστή Γεωργίου αλλά και στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς με δική του δωρεά έρχεται το «Meteoron» στην πόλη.