Skip to main content

Αυτοψία Πικραμμένου στον χώρο ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Οι αρμόδιοι παρουσίασαν τα σχέδια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παν. Πικραμμένο και ανέλυσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή του.

Αυτοψία στον χώρο του παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού όπου θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση των ζητημάτων που έχουν προκύψει στην κατασκευή του μουσείου.

Διαβάστε: Έρχεται ο Πικραμμένος για να ξεμπλοκάρει το Μουσείο Ολοκαυτώματος

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που εμπλέκονται στο μεγάλο έργο, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης, πρόεδρος του Μουσείου, ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Περικλής Νικολάου, διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΟΣΕ, ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας, Carsten Müller, καθώς και αρχιτέκτονες, τοπογράφοι και συγκοινωνιολόγοι.

Οι αρμόδιοι παρουσίασαν τα σχέδια στον κ. Πικραμμένο και ανέλυσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή των σχεδίων και του προεδρικού διατάγματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πικραμμένος θα προεδρεύσει στη σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00, στην αίθουσα συσκέψεων του Υφυπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος.