Skip to main content

Αυξάνονται οι διαρρήξεις στο Ωραιόκαστρο - Επιστολή Τσακίρη σε Θεοδωρικάκο

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και ζητά να ενισχυθεί το ΑΤ της περιοχής.

Νέο σήμα κινδύνου για τις ελλείψεις στην αστυνόμευση στον δήμο Ωραιοκάστρου εκπέμπει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μετά την καταγραφή νέων κρουσμάτων διαρρήξεων και κλοπών στην περιοχή της Γαλήνης.

Απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, και ζητά να ενισχυθεί και να επανδρωθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου και το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής, καθώς αυξάνονται ανησυχητικά τα περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών.

Ο κ. Τσακίρης στην επιστολή που απέστειλε προς τον κ. Θεοδωρικάκο αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι σε συνέχεια της αλληλογραφίας με τον προκάτοχό σας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επιθυμώντας να σας αναφέρω ότι επείγει η άμεση επάνδρωση με επιπλέον αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ωραιοκάστρου και του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, καθώς επίσης και η ενίσχυση των περιπολιών στο Δήμο μας. Το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ολοένα και πιο συχνά περιστατικά ληστειών και κλοπών στην περιοχή μας.

Πρόκειται για ένα αίτημα που επανειλημμένα έχω καταθέσει προς το υπουργείο στο οποίο προΐστασθε και επιμένω να καταθέτω μέχρι να ικανοποιηθεί, καθώς οι πολίτες μας στο Δήμο Ωραιοκάστρου βιώνουν έντονα το αίσθημα της ανασφάλειας. Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε δέκτες αναφορών από δημότες μας, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών και ληστών. Μας εκφράζουν την ανησυχία και το φόβο τους, τονίζοντας πως τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η περιουσία τους. Οι διαρρήκτες και οι ληστές δεν διστάζουν να εισβάλουν σε κατοικίες ακόμη και την ώρα που βρίσκονται εντός οι ιδιοκτήτες τους!

Πρόσφατα στην περιοχή της Γαλήνης του δήμου Ωραιοκάστρου καταγράφηκαν περιστατικά διαρρήξεων και ληστειών σε κατοικίες. Οι κάτοικοι νιώθουν ανασφάλεια, φοβούνται και εύλογα ζητούν να ενισχυθούν οι περιπολίες των αστυνομικών στην περιοχή για να προστατευθούν. Τα κρούσματα εγκληματικότητας δυστυχώς είναι αυξημένα και στις άλλες περιοχές του Δήμου μας, στη Δ.Ε. Μυγδονίας και στη Δ.Ε. Καλλιθέας. Το πρόβλημα το έχω επανειλημμένα καταθέσει και στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας ότι επείγει η άμεση ενίσχυση του ΑΤ Ωραιοκάστρου, καθώς καλύπτει μία περιοχή γεωγραφικά μεγάλη και η υφιστάμενη δύναμη δεν επαρκεί, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ασφαλείς.

Ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας και στην άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας. Θεωρώ πως η αυξημένη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στον Δήμο Ωραιοκάστρου είναι πολύ σημαντική για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».