Skip to main content

Πασχαλινό τραπέζι: Οι Θεσσαλονικείς έσπευσαν για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής

Αυξημένη η κίνηση στο Καπάνι για τα τελευταία ψώνια εν όψει Κυριακής του Πάσχα - Υποτονική, στον αντίποδα, η κίνηση στην αγορά στο κέντρο της πόλης

Αυξημένη ήταν από το πρωί η κίνηση στο Καπάνι, με τους καταναλωτές να εχουν κατακλύσει την ιστορική αγορά της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το πασχαλινό τραπέζι.

Το γεγονός ότι η τιμή των αμνοεριφίων είναι «τσιμπημένη» σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές δεν εμπόδισε τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου, Χρήστο Νικολόπουλο, η σημερινή μέρα θυμίζει Μεγάλο Σάββατο προηγούμενων ετών, καθώς ο περισσότερος κόσμος παρέμεινε στην πόλη εξαιτίας των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει ακόμα επάρκεια στα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι, καθώς οι καταναλωτές είναι μεν περισσότεροι, ωστόσο δεν ψωνίζουν μεγάλες ποσότητες, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να στηθούν σούβλες, ενώ ο επιτρεπόμενος αριθμός σε κάθε τραπέζι είναι επίσης περιορισμένος.

Αντιθέτως, υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά στο κέντρο της πόλης, όπου περιορισμένες ουρές σημειώνονται μόνο σε ορισμένες αλυσίδες καταστημάτων της οδού Τσιμισκή.