Skip to main content

Αυξήθηκαν οι εξαγωγές σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία το α' δίμηνο

Οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού) διαμορφώθηκαν στα 251 εκατ. ευρώ

Αύξηση 6,7% παρουσίασαν στο πρώτο δίμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού) και διαμορφώθηκαν στα 251 εκατ. ευρώ, από 235 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πρώτο δίμηνο φέτος, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων "έτρεξε" με διψήφιο ποσοστό αύξησης (14,6%) και διαμορφώθηκε στα 113 εκατ. ευρώ, από 98,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας, εμφάνισαν άνοδο 4,8%.

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, η καλή πορεία του πρώτου διμήνου του 2018 αποτελεί συνέχεια του 2017, έτος που αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά για τις εξαγωγές ενδυμάτων μετά το 2010, με αύξηση εξαγωγών κατά 11,2% και αξία εξαγωγών 606 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας, υπογραμμίζει ότι η πορεία των εξαγωγών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας "θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερη εάν υπήρχε βούληση και σχέδιο υποστήριξης του κλάδου από την πολιτεία, όπως γίνεται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες".