Skip to main content

Αυξήθηκαν τα αξιοποιήσιμα ανακυκλώσιμα υλικά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

Τα στοιχεία αφορούν τους δήμους Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Θερμαϊκού-Αυξήθηκαν τους πρώτους μήνες του 2021 τα αξιοποιήσιμα ανακυκλώσιμα

Αύξηση σημείωσαν τους πρώτους μήνες του 2021 τα αξιοποιήσιμα ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέχθηκαν από δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης της «Ανατολική ΑΕ-Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ» και των δήμων Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας Χορτιάτη και Θερμαϊκού, οι ανακυκλώσιμες συσκευασίες που συλλέχθηκαν το πρώτο πεντάμηνο του έτους ανήλθαν στους δήμους αυτούς σε 5.943,95 τόνους. Απ’ αυτή την ποσότητα, τα αξιοποιήσιμα υλικά ανήλθαν σε 4.080 τόνους, παρουσιάζοντας αύξηση σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο, κατά 19,5%. Το παραγόμενο υπόλειμμα ανήλθε σε 1.863 τόνους και παρουσίασε μείωση κατά 25%.

Εξάλλου, τα υλικά από τους μπλε κάδους ανακύκλωσης που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Θέρμης στη Νέα Ραιδεστό, το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2021 έως τον Μάιο του ίδιου έτους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξης του 3%.

Σε ανακοίνωσή της, η Ανατολική ΑΕ. κάνει λόγο -μεταξύ άλλων- για αυξημένη ζήτηση που υπάρχει στην αγορά για δευτερογενή υλικά, συλλογικές προσπάθειες για την ανακοπή της τάσης αύξησης του υπολείμματος και μεγάλα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τους τέσσερις Δήμους. Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η εξοικονόμηση 204.000 ευρώ, το συγκεκριμένο 5μηνο, από το κόστος μεταφοράς και το τέλος εισόδου στο ΧΥΤΑ.