Skip to main content

Αγέλη λύκων κατασπάραξε κυνηγόσκυλο στα ορεινά της Ξάνθης

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, ο κυνηγετικός σκύλος προσπαθούσε να ξετρυπώσει κάποιο θήραμα όταν βρέθηκε εγκλωβισμένος από αγέλη λύκων

Ακόμη ένα περιστατικό επίθεσης από λύκους καταγράφηκε στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης, με θύμα το κυνηγόσκυλο ενός από τα μέλη ομάδας κυνηγών που κυνηγούσαν αγριόχοιρους στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στη Σταυρούπολη, την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης, ο κυνηγετικός σκύλος είχε απομακρυνθεί από τους κυνηγούς προσπαθώντας να ξετρυπώσει κάποιο θήραμα, αλλά φαίνεται πως βρέθηκε εγκλωβισμένος από μια αγέλη λύκων, οι οποίοι τον απομόνωσαν και τον κατασπάραξαν. Όταν έφτασαν στο σημείο οι κυνηγοί, βρήκαν τα υπολείμματα του κυνηγόσκυλου ενώ τα άγρια ζώα είχαν εξαφανιστεί.

Δείτε ακόμη - Σέρρες: Ήρθαν αντιμέτωποι με λύκαινα ενώ έψαχναν για παράνομους μπαζότοπους (vid)

Σε ανακοίνωσή του, ο Κυνηγετικός Σύλλογος εφιστά την προσοχή των κυνηγών και των πολιτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς στην περιοχή καταγράφεται συχνά η παρουσία λύκων. Το περιστατικό καταγράφηκε στο μητρώο επιθέσεων από λύκο που δημιούργησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.