Skip to main content

Άγιον Όρος: Άκαρπες οι έρευνες για τους δύο αγνοούμενους-Σε μεγάλο υψόμετρο οι αναζητήσεις

Δίχως αποτέλεσμα οι πολύωρες έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνται στο Άγιον Όρος - Συνδράμει και ελικόπτερο

Σε μεγάλο υψόμετρο στον Άθωνα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνται από το πρωί στο Άγιον Όρος, στη Χαλκιδική.

Η επιχείρηση εντοπισμού διενεργείται από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, ομάδα εννέα Ουκρανών προσκυνητών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την αδιάκοπη βροχόπτωση, επιχείρησε να ανέβει χθες στην κορυφή του όρους. Όταν η ομάδα ξεκίνησε την κάθοδο, δύο άτομα -οι αγνοούμενοι- έμειναν πίσω. Όταν αντιλήφθηκαν την απουσία τους, οι υπόλοιποι επέστρεψαν για να τους βρουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική.

 

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της Voria.gr, τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται», είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.