Skip to main content

Άγιον Όρος: Και τέταρτος μοναχός κατέληξε από κορωνοϊό στη Μονή Φιλοθέου

Τραγωδία χωρίς τέλος στη Μονή Φιλοθέου, που βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και μέρες - Αρκετά ακόμη κρούσματα στο μοναστήρι.

Το τέταρτο θύμα από κορωνοϊό, μέσα σε δύο εβδομάδες, μετρά η Ιερά Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος, που βρίσκεται σε καραντίνα καθώς τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από 20.

Σήμερα το μεσημέρι εκοιμήθη ο π. Κοσμάς Φιλοθεϊτης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό. Ο π. Κοσμάς ήταν ο οδοντίατρος της Μονής και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στην αθωνική κοινότητα.

Μόνο αυτή την εβδομάδα έχουν φύγει από κορωνοϊό τρεις μοναχοί, καθώς εκοιμήθη ο π. Δαμιανός, αλλά και ο 62χρονος π. Πορφύριος, που είχε διατελέσει προϊστάμενος και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης της μονής, ενώ ήταν και μέλος της Γεροντικής Σύναξης. Πριν από 10 ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο 86χρονος π. Λουκάς, προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

Όλοι ήταν ανεμβολίαστοι και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όταν η κατάστασή τους επιδεινώθηκε.

Δύο ακόμη μοναχοί της Φιλοθέου ο π. Πέτρος και ο π. Ταξιάρχης βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού, ενώ περισσότερα από 20 είναι τα ενεργά κρούσματα εντός του μοναστηριού.