Skip to main content

Κρούσματα στην παλαιά Αδελφότητα Μονής Εσφιγμένου - 4 μοναχοί στο Ιπποκράτειο

Συνολικά έξι μοναχοί της παλαιάς Αδελφότητας Μονή Εσφιγμένου χρειάστηκε την τελευταία εβδομάδα να νοσηλευτούν λόγω κορωνοϊού

Τέσσερις μοναχοί από την παλαιά Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr συνολικά έξι μοναχοί της παλαιάς Αδελφότητας χρειάστηκε την τελευταία εβδομάδα να νοσηλευτούν, μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικοί στον ιό. Δύο εξ΄αυτών έχουν ήδη πάρει εξιτηρίο από το νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις μοναχοί παραμένουν για νοσηλεία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.

Στη παλαιά Αδελφότητα της Μονής διαμένουν πάνω από 100 άτομα. Όπως αναφέρουν πηγές από το Άγιον Όρος στη Voria.gr, κανένα από τα άτομα της παλαιάς Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου δεν απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας του Άγιου Όρους για να ζητήσει βοήθεια.

Για την κατάσταση έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης που ισχύει στη συγκεκριμένη παλαιά Αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των κρουσμάτων.

Να σημειωθεί αρκετοί εκ των μοναχών που διαμένουν στη παλαιά Αδελφότητα έχουν δηλώσει την άρνησή τους στον εμβολιασμό, συμμετέχοντας σε ανάλογες συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.