Skip to main content

Κλείδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο ΠΑΟΚ με άνετο διπλό στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ

Με ένα επιθετικό κρεσέντο δύο λεπτών ο ΠΑΟΚ τελείωσε την ΑΕΚ και έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση με 61 βαθμούς, ξεπερνώντας τον Άρη.

Δύο μόλις λεπτά ήταν αρκετά για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να πάρει την τέταρτή του νίκη με 0-2 στις έξι αναμετρήσεις τη φετινή σεζόν κόντρα στην ΑΕΚ μένοντας μόνος δεύτερος στην βαθμολογία με 61 βαθμούς μετά και την απώλεια βαθμών του Άρη κόντρα στον Ολυμπιακό νωρίτερα.

Με τη νίκη του αυτή ο Δικέφαλος του Βορρά κλείδωσε και μαθηματικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο της επόμενης σεζόν.

Αν και το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φούρια στο δεύτερο μέρος και με δύο απανωτά γκολ έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ ξεκίνησε με την Ένωση να πιέζει τον Δικέφαλο του Βορρά, έχοντας κατοχή μπάλας, αλλά η ομάδα του Γκαρσία είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους στοχεύοντας στις αντεπιθέσεις.

Σε μία από αυτές λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία του Κρμέντσικ στο 30’, όταν βγήκε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, ο κίπερ της ΑΕΚ απέκρουσε το πλασέ του Τσέχου, ενώ στην επαναφορά ο επιθετικός του ΠΑΟΚ με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα με κεφαλιά άουτ.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο φάσεις του Τσέχου στο 11’ και το 19’. Στην πρώτη έβγαλε ασιστ στον Μουργκ που έκοψε ο Σβάρνας, ενώ στη δεύτερη περίπτωση το πλασέ του Τσέχου φορ απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ είχε τις ευκαιρίες της στην εστία του Πασχαλάκη με κυριότερη αυτή του Γαλανόπουλου στο 42’ το σουτ του οποίου από τα πλάγια απέκρουσε δύσκολα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Δύο λεπτά νωρίτερα ο Κρίστισιτς προσπάθησε να απειλήσει με σουτ από πλεονεκτική θέση που έπιασε ο Πασχαλάκης.

Στο δεύτερο ημίχρονο όλα ανατράπηκαν, αφού ο Ουάρντα που μπήκε στη θέση του Μουργκ αποδείχθηκε κίνηση ματ από τον Γκαρσία.

Ο Αιγύπτιος συνδυάστηκε με τον Ζίφκοβιτς και με πάσα ακριβείας στον Κρμέντσικ, έδωσε την ευκαιρία στον Τσέχο να ανοίξει το σκορ με πλασέ που δεν μπόρεσε να βγάλει ο Αθανασιάδης.

Πριν συνέλθουν από το σοκ οι παίκτες της Ένωσης, ο Ουάρντα πέρασε άλλη μια πάσα στον Κρμέντσικ που τον γκρέμισε εντός περιοχής ο Λόπες.

Ο Σβαμπ από τα έντεκα μέτρα νίκησε τον Αθανασιάδη και έκανε το 0-2.

Εκεί όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει με τον ΠΑΟΚ να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει και του τελικού Κυπέλλου στις 22 Μαΐου με τον Ολυμπιακό.

Στο 57’ με υπέροχο σουτ ο Ροντρίγκο λίγο έλειψε να κάνει το 0-3 αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στις καθυστερήσεις η Ένωση κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσινγκάρα στο Κρίστισιτς που μετέτρεψε σε γκολ ο Τάνκοβιτς, ωστόσο δεν υπήρχε χρόνος να κάνει κάτι άλλο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Νταντσένκο (58' Βασιλαντωνόπουλος), Νεντελτσεάρου (58' Τάνκοβιτς), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Σάκχοφ (81' Κοσίδης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος (58' Σιμάνσκι), Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Ντόουγκλας (46' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Σοάρες, Αν. Ζίβκοβιτς (84' Τζόλης), Κρμέντσικ (73' Σφιντέρσκι), Μουργκ (46' Ουάρντα).