Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
x

ΑΓΚΥΡΑ ΣΕ ΝΑΤΟ: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S-400

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα, «όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Βολές κατά του ΝΑΤΟ εξαπολύει η Άγκυρα για τους S-400, προτείνοντας στη Συμμαχία να επικεντρωθεί σε συζήτηση εναλλακτικών λύσεων, «αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει πως το ρωσικό σύστημα θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα «όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

«Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» αναφέρεται στη δήλωση.

«Οι έλεγχοι δοκιμών και συστημάτων πραγματοποιούνται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών του προμηθευμένου συστήματος υπεράσπισης αέρα S-400 Long Range» συμπληρώνεται και προστίθεται:

«Όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να ενσωματωθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου της διοίκησης του ΝΑΤΟ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ