Skip to main content

Άγνοια ή προβοκάτσια η φωτογραφία των Τούρκων δυτών στη Σούδα

Η κοινοβουλευτική παράδοση αιώνων που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής και οι αλλαγές μόνο στους κρατικούς φορείς στα Σκόπια

Η υποστηριζόμενη από το VMRO-DPMNE, για την προεδρία στα Σκόπια, καθηγήτρια πανεπιστημίου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, προτείνει να στείλει ο Τσίπρας βουλευτές στα Σκόπια, για να συμπληρώσουν τα επερχόμενα κενά.

Σχολίασε τη σύλληψη πρώην δημάρχου, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά. Το γεγονός έρχεται μετά τις συλλήψεις και τις καταδίκες πολλών πολιτικών για τα γεγονότα του Απριλίου του 2017 στο κοινοβούλιο των Σκοπίων. Γράφει η Σιλιάνοφσκα: «Έτσι που ξεκινήσατε τις συλλήψεις, δεν θα υπάρχουν  πολιτικοί στην αντιπολίτευση, να ζητήσετε από τον Τσίπρα να σας στείλει», έγραψε στο Twitter.

Πού θα τους βρει τους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ; Μετά τις εκλογές δεν θα μείνουν ούτε οι μισοί. Ας μη ανησυχεί όμως η Σκοπιανή πολιτικός. Και στην Ελλάδα που βρίσκονται οι Συριζαίοι βουλευτές, πάλι για τα Σκόπια δουλεύουν.

Όταν οι πολιτικοί σέβονται θεσμούς και παράδοση. Ο πρόεδρος της βρετανικής Βουλής, Τζον Μπέρκοου, αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να έρθει σε ψηφοφορία εκ νέου ένα σχέδιο που έχει ήδη απορριφθεί από το σώμα, επικαλούμενος μια κοινοβουλευτική παράδοση τεσσάρων αιώνων.

Σχετικά με την αναφορά που έκανε ο "Μακεδών" σε προχθεσινό άρθρο του στην voria.gr, σχετικά με την Αντιγόνη, με την αρνητική της στάση απέναντι στο μίσος και την κατάφασή της απέναντι στην αγάπη. Η απάντησή της στον Κρέοντα «Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν», μεταφράζεται «Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος, αλλά την αγάπη».

Υπάρχουν όμως οι έχοντες κάπως αντίθετη άποψη, με την καθιερωμένη, και υποστηρίζουν ότι η σωστή απόδοση της φράσης είναι η ακόλουθη· «Από φυσικού μου συνδέω τη ζωή μου μ' εκείνους που αγαπώ κι όχι με εκείνους που μισώ».

Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν έχουν καταλάβει πως ενεργεί η Τουρκία; Προτιμώ να πιστέψω αυτό, επειδή η άλλη εκδοχή είναι ότι υπάρχουν κάποιοι που ενεργούν προβοκατόρικα. Στον λογαριασμό twitter της Διοίκησης NATO, Allied Maritime Command, ανέβηκε φωτογραφία που απεικόνιζε δύο Τούρκους βατραχανθρώπους οι οποίοι έκαναν κατάδυση έξω από την Σούδα και πόζαραν με την σημαία της χώρας τους.

Έπρεπε να αντιδράσει το ΓΕΝ για να αφαιρεθεί η ανάρτηση με την φωτογραφία. Οι αθλιότητες των Τούρκων είναι γνωστές, και δεν πρόκειται να σταματήσουν παρά τις σαπουνόφουσκες που εκστομίζουν οι εκάστοτε ημέτεροι του ΥΠΕΞ. Ήταν δύσκολο στο ΝΑΤΟ να γίνει αντιληπτό, ότι δεν επρόκειτο περί απλής φωτογράφησης, αλλά υπόμνησης ότι βρίσκονται σε διεκδικούμενες περιοχές;

Το ζήτημα με την επωνυμία "μακεδονικός/ή" δύσκολα θα επιλυθεί με τους Σκοπιανούς, επειδή η ελληνική πλευρά δεν φρόντισε να προστατεύσει τα ελληνικά συμφέροντα, ενδιαφερόμενη μάλλον να τελειώνει γρήγορα την υπόθεση όπως-όπως για να αποκτήσει τα εύσημα της Δύσης, και δεν ξέρω τι άλλο.

Την υποχρέωση να υιοθετήσουν τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" έχουν μόνον οι κρατικοί φορείς των Σκοπίων. Μας το είπαν εξ αρχής, γι’ αυτό και η Εκκλησία δεν άλλαξε όνομα, ούτε το ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και οι ιδιωτικοί φορείς χρησιμοποιούν τον όρο "μακεδονικός/ή". Και γιατί κατά τη επόμενη τριετία, να υποχωρήσουν οι Σκοπιανοί; Γιατί οι Τσίπρας-Κοτζιάς δεν απαίτησαν να λυθεί το ζήτημα προ της υπογραφής;