Skip to main content

Αγορά Θεσσαλονίκης: Χωρίς νεύρο οι πρώτες ώρες του click away στο κέντρο (φωτο)

Με υπομονή και αποστάσεις οι καταναλωτές έκαναν τα ψώνια τους από νωρίς το πρωί. Τις επόμενες ώρες αναμένουν οι έμποροι αύξηση της αγοραστικής κίνησης

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας επαναλειτούργησε σήμερα η αγορά της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του click away. Τις πρώτες ώρες του ανοίγματος της αγοράς η εικόνα στην οδό Τσιμισκή, αλλά και σε άλλους εμπορικούς κεντρικούς δρόμους, είναι υποτονική, ωστόσο οι έμποροι αισιοδοξούν πως στην πορεία της ημέρας η κίνηση θα αυξηθεί. Αυτό που ήταν το ζητούμενο, όπως λένε έμποροι στη Voria.gr, ήταν να βρεθεί μια φόρμουλα για να ανοίξουν και πάλι τα καταστήματά τους, τα οποία παρέμειναν επί μακρόν με κατεβασμένα τα ρολά.

Από το πρωί οι καταναλωτές ξεκίνησαν τα ψώνια τους, με τα καταστήματα καλλυντικών και υποδημάτων να δείχνουν πως είχαν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Τηρώντας τις αποστάσεις, ανέμεναν να παραλάβουν τα προϊόντα που είχαν επιλέξει να αγοράσουν.



«Ευελπιστούμε να πάρουμε μια μικρή οικονομική ανάσα και γρήγορα να αρχίσουμε να δουλεύουμε με το click inside. Κακά τα ψέματα, ο πελάτης όταν πρόκειται για ενδύματα και υποδήματα θέλει να τα δοκιμάσει, να τα δει από κοντά και όχι απλά μέσω διαδικτύου, ή από τη βιτρίνα» τονίζει έμπορος ενδυμάτων υπογραμμίζοντας πως για σήμερα έχει μόλις πέντε ραντεβού κλεισμένα.



«Αυτό που ευχόμαστε είναι να πάνε όλα καλά και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε», αναφέρει έτερος έμπορος, σημειώνοντας πως «ο εμπορικός κόσμος ήταν πάντα και θα συνεχίσει να είναι τυπικός, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το καλό και το δικό μας και των πελατών μας».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Μουδιασμένη η αγορά στον Εύοσμο στην πρεμιέρα του click away (φωτο)

Πάντως, σήμερα πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας της αγοράς, κάποιες μεγάλες αλυσίδες δεν άνοιξαν τις πόρτες τους, κάτι που έκαναν και τις προηγούμενες φορές όταν η αγορά λειτούργησε με click away, καθώς είναι μια μέθοδος που δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα τις πωλήσεις τους, σε αντίθεση με τις μικρές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα κάποια πολυκαταστήματα άνοιξαν τις πύλες τους και άλλα επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά.



Αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στη Θεσσαλονίκη, ο γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Πάνος Σταμπουλίδης, δήλωσε ότι από «σήμερα μπαίνει σε μια μικρή επανεκκίνηση με το click away, δηλαδή με την παράδοση εκτός καταστήματος, προκειμένου να κερδίσουμε κι άλλο υγειονομικό χώρο την ερχόμενη εβδομάδα. Στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι άλλαξε το όριο ατόμων στα καταστήματα, καθώς αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία έχει ως εξής:

-Για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τετραγωνικά, 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά.
-Για επιφάνειες άνω των 500 τετραγωνικών, για κάθε 100 τετραγωνικά πλέον των 500, επιτρέπεται ένας πελάτης.

Πώς κάνουμε τα ψώνια μας

Οι καταναλωτές θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13032 για τα ψώνια τους στα εμπορικά καταστήματα, γράφοντας το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση τους και να λαμβάνουν μήνυμα που θα αναφέρει: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Ο χρόνος που έχουν για τις αγορές τους είναι τρεις ώρες, ενώ το εν λόγω μήνυμα μπορούν να το στέλνουν μια φορά την ημέρα.

Eκτός από μήνυμα στο 13032 θα πρέπει όμως να έχουν και ένα SMS ή ένα mail με το ραντεβού τους στο κατάστημα, στο οποίο πρόκειται να μεταβούν.