Skip to main content

Άγρια επεισόδια από Ρομά σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Αιγάλεω - Μήνυμα από 112 μετά από φωτιά

«Κλείστε πόρτες και παράθυρα, εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί» ανέφερε η ειδοποίηση που στάλθηκε μετά από φωτιά σε κατάστημα ελαστικών

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης από Ρομά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο, στα Μέγαρα και στο Αιγάλεω.
Στον Ασπρόπυργο, μια μεγάλη ομάδα από δεκάδες Ρομά έβαλε φωτιές κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Παράλληλα, στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ 120, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε διάρρηξη και εμπρησμός σε κατάστημα με ελαστικά. Στο σημείο έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, καθώς εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί.

Εκτεταμένα επεισόδια καταγράφηκαν και στα Μέγαρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 42ο χλμ στην Εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου μεταξύ Πάχης και Μεγάρων. Εκτροπή οχημάτων έγινε από την παλιά Εθνική Οδό ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα, όπως ενημέρωσε η Hellenic Train, ακινητοποιήθηκαν δύο συρμοί σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο.
Η ενημέρωση ανέφερε: «Eξαιτίας φωτιάς κοντά στις γραμμές στην περιοχή του Ασπροπύργου, με εντολή της πυροσβεστικής η αμαξοστοιχία 1327 σταμάτησε στον σταθμό των Α. Λιοσίων και η αμαξοστοιχία 1326 στον σταθμό του Ασπροπύργου. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού».

Πυρπόλησαν λεωφορείο στο Μενίδι

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ομάδα νεαρών Ρομά επιτέθηκε και πυρπόλησε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στη συμβολή της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, στα Άνω Λιόσια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί προπηλάκισαν και τον οδηγό, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες πάντως δυσκολεύονταν να προσεγγίσουν, καθώς Ρομά έχουν ανάψει φωτιές σε κάδους και έχουν στήσει οδοφράγματα.

Πηγή: Protothema

Φωτογραφία Αρχείου