Skip to main content

Σε απόγνωση οι αγρότες του Λαγκαδά για το κανόνι εκατομμυρίων ευρώ στο Ζαγκλιβέρι

«Χάνουμε τους κόπους μας σε μια νύχτα», λέει ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά - Ζητούν μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους

Σε απόγνωση βρίσκεται ο αγροκτηνοτροφικός κόσμος στον δήμο Λαγκαδά, και όχι μόνο, μετά το αιφνίδιο λουκέτο σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, που αποκάλυψε η Voria.gr.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, μετά το λουκέτο στην εταιρεία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων οι αγρότες τις ευρύτερης περιοχής είναι, όπως λένε, «σε απόγνωση και σε δικαιολογημένη αγανάκτηση βλέποντας τους κόπους και τον ιδρώτα τους να χάνονται μέσα σε μια νύχτα».

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Ανάστατος και στα όρια της απόγνωσης ο αγροτικός κόσμος στο Ζαγκλιβέρι

«Δεν μας έφτανε  η αύξηση του κόστους παράγωγης , η εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, η έλλειψη κατωτάτων εγγυημένων τιμών, η ακρίβεια σε βασικά ειδή κατανάλωσης, ερχόμαστε τώρα να βρεθούμε αντιμέτωποι με κανόνι ύψους εκατομμυρίων ευρώ από το κλείσιμο της επιχείρησης», επισημαίνει ο Σύλλογος.

 Ζητεί, επίσης, να δοθούν άμεσα δεσμεύσεις από όλους τους αρμοδίους φορείς ότι οι αγρότες που πλήττονται άμεσα από τις τελευταίες εξελίξεις θα στηριχθούν ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες  της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

«Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να μείνουμε στα χωράφια μας», δηλώνει στην ανακοίνωσή του ο αγροκτηνοτροφικός σύλλογος Λαγκαδά και ολοκληρώνει αναφέροντας ότι «είναι ώρα να μαζικοποιήσουμε τον σύλλογο μας με νέες έγγραφες. Μόνο η μαζικότητα και η αγωνιστική διεκδίκηση αποτελεί  προϋπόθεση για να έχουν αποτέλεσμα οι διεκδικήσεις μας», σημειώνει.