Skip to main content

Αγρότες Θεσσαλονίκης: Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης μετά το κανόνι στο Ζαγκλιβέρι

Την αγανάκτησή τους για το κανόνι εκατομμυρίων στο Ζαγκλιβέρι εκφράζουν αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης ζητώντας μέτρα στήριξης.

Μέτρα στήριξης για τους αγρότες ζητά ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά το αιφνίδιο λουκέτο σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε - Ζαγκλιβέρι: Εξαφανισμένος ο επιχειρηματίας, σε απόγνωση αγρότες από το κανόνι εκατομμυρίων

Όπως σημειώνουν τα μέλη σε ανακοίνωσή τους ζουν «για ακόμα μία φορά τι σημαίνει να κάνουν κουμάντο οι μεγαλέμποροι» αλλά και «έναν επιχειρηματία να εξαφανίζεται σαν τον κλέφτη».

«Ελπίζαμε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος παλαιών υποχρεώσεων, να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και κυρίως να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε», τονίζουν και καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει με μέτρα στήριξης.

Δείτε ακόμα - Σε απόγνωση οι αγρότες του Λαγκαδά για το κανόνι εκατομμυρίων ευρώ στο Ζαγκλιβέρι

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν, να δυναμώσουν τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μόνο με αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Κανείς δε μας χάρισε ποτέ και τίποτα», καταλήγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έφτασε και φέτος η ώρα να πληρωθούμε, ύστερα από την αναμονή μηνών, τους κόπους της περσινής χρονιάς.

Χωρίς να έχουμε καμία ψευδαίσθηση από τις ανεβασμένες τιμές μιας καλής χρονιάς, ελπίζαμε να μην εξανεμιστούν όλα στις ανατιμήσεις που σαρώνουν αγροεφόδια, λιπάσματα και πετρέλαιο. Ελπίζαμε να μπορέσουμε να καλύψουμε ένα μέρος παλαιών υποχρεώσεων, να ζεστάνουμε τα σπίτια μας και κυρίως να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε.

Για ακόμη μια φορά όμως ζούμε το τι σημαίνει να κάνουν κουμάντο στις ζωές μας οι μεγαλέμποροι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε ένα μεγαλέμπορο «με πρόσωπο» να τα βροντάει και να μένουμε εμείς εκτεθειμένοι.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε έναν «υγιή επιχειρηματία» να εξαφανίζεται σαν τον κλέφτη, αποδεικνύοντας πόσο απροστάτευτοι είμαστε οι βιοπαλαιστές αγρότες.

Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την παραγωγή μας να γίνετε πλούτος στις τσέπες άλλων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα στήριξης για τους βιοπαλαιστές αγρότες. Να μπορέσουν όλοι οι συνάδελφοι να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγροεφόδια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανωθούν, να δυναμώσουν τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Μόνο με αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις. Κανείς δε μας χάρισε ποτέ και τίποτα».