Skip to main content

Airbnb: Αναστέλλει όλες τις δραστηριότητές της σε Ρωσία και Λευκορωσία

Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών ανακοίνωσε επίσης ότι προσφέρει δωρεάν προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία

Την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία και στη Λευκορωσία ανακοίνωσε η πλατφόρμα βραχυχρόνια μίσθωσης κατοικιών Airbnb, συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ παγκόσμιων κολοσσών και λοιπόν επιχειρήσεων στη Ρωσία μετά την εισβολή κατά της Ουκρανίας.

Την απόφαση της εταιρείας ανακοίνωσε ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας Μπράιαν Τσέσκι, μέσω ανάρτησης στο Twitter το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως ωστόσο σημειώνει το CNBC, η απόφαση της Airbnb ενδέχεται να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο στο τελικό αποτέλεσμα της εταιρείας, δεδομένου μάλιστα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αεροπορικών εταιρειών έχει ήδη σταματήσει τις πτήσεις προς τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρες.

Τη Δευτέρα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία. Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει αυτές τις διαμονές με βοήθεια από τους ιδιοκτήτες κατοικιών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα της αλλά και χάρη στις δωρεές προς το Ταμείο Προσφύγων της, Airbnb.org Refugee Fund.

Την ίδια ώρα πολλοί χρήστες της πλατφόρμας έχουν αρχίσει να νοικιάζουν κατοικίες που ήταν διαθέσιμες πριν την εισβολή στην Ουκρανία για να ενισχύσουν οικονομικά τους ιδιοκτήτες αυτών των κατοικιών χωρίς φυσικά να υπάρχει περίπτωση να πάνε εκεί.

Ένα ζευγάρι νοίκιασε μια κατοικία στο Κίεβο από τις 3-10 Μαρτίου αναφέροντας στο σημείωμα επιβεβαίωσης της ενοικίασης «Γειά σου Μαρία, εγώ και η γυναίκα μου νοικιάσαμε το διαμέρισμα σου για μια εβδομάδα αλλά φυσικά δεν θα έρθουμε εκεί.