Skip to main content

Glamping: Airbnb κάτω από τα άστρα σε καταλύματα της Χαλκιδικής

Πολυτελή αντίσκηνα, τροχόσπιτα και σκάφη, στην υπηρεσία του… τουρίστα που αγαπά τη φύση – Πόσο κοστίζει η διανυκτέρευση.

Πώς θα σας φαινόταν μία καλοκαιρινή διανυκτέρευση με θέα τα αστέρια; Οι τρόποι ποικίλοι: σε σκάφος, σε τροχόσπιστο, σε γιούρτα και γιατί όχι ακόμη και σε υπαίθριο… κρεβάτι.

Οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων, που ανήκουν στην οικογένεια των Airbnb, μοιάζουν ευφάνταστοι και έτοιμοι να δημιουργήσουν νέους εναλλακτικούς τρόπους διανυκτέρευσης.

Οι προσφερόμενες τιμές ποικίλουν για μία διανυκτέρευση από λίγες δεκάδες ευρώ έως και μερικές χιλιάδες ευρώ όταν πρόκειται για πολυτελές σκάφος.

Μία αναζήτηση στην ιστοσελίδα Airbnb, για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, αποκαλύπτει εναλλακτικούς τρόπους διαμονής για όλα τα βαλάντια σε Χαλκιδική που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.      

Πέντε επισκέπτες, στα δύο του υπνοδωμάτια μπορεί να δεχτεί τροχόσπιτο, στην Νέα Καλλικράτεια. Το προς ενοικίαση τροχόσπιτο, βρίσκεται στο κάμπινγκ Αιγέας, δίπλα στη θάλασσα. Το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι στα 47 ευρώ.  

Έναν διαφορετικό τύπο κάμπινγκ, περισσότερο πολυτελή από το συνηθισμένο, υπόσχονται οι γιούρτες (μεγάλα αντίσκηνα) που τα τελευταία χρόνια έγιναν μόδα  στους ανθρώπους που αγαπούν τη ζωή στην εξοχή.

Το Luxury Bubble Suites, υπόσχεται διανυκτέρευση, σε πολυτελή γιούρτα, κάτω από τα αστέρια στα Νέα Μουδανιά. Η γιούρτα διαθέτει διπλό κρεβάτι, μπάνιο και τζακούζι και η τιμή ανά βραδιά βρίσκεται στα 105 ευρώ.

Για την ιστορία τις πρώτες «γιούρτες» τις εμπνεύστηκαν οι νομάδες Μογγόλοι στον 13 και 14ο αιώνα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ελαφριά, μεταφερόμενη και ταυτόχρονα στιβαρή κατασκευή, την οποία θα μπορούσαν άνετα να στήσουν ένα βράδυ μέσα στην σιβηρική στέπα για να δημιουργήσουν ένα πρόχειρο σπιτικό, και την επομένη το πρωί να την ξεστήσουν και πάλι και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Πλωτά καταλύματα για όλα τα γούστα



Το πολυτελές πλωτό κατάλυμα F & B Summer Boat Collection - Kassandra – Opera, που βρίσκεται στο Παλιούρι, στη Χαλκιδική, υπόσχεται μοναδικές διακοπές και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επισκέπτες, στα  δύο υπνοδωμάτια που διαθέτει. Η τιμή ανά διανυκτέρευση αγγίζει τα 2.838 ευρώ.

Έξι επισκέπτες μπορεί να υποδεχτεί γιότ στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια ενώ το μήκος του είναι 16,5 μέτρα. Η τιμή ανά διανυκτέρευση είναι στα 1.133 ευρώ.

Πλωτό… σπίτι για δέκα επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να μισθώσουν οι ενδιαφερόμενοι αν επιλέξουν αυτό τον τρόπο διαμονής και κατευθυνθούν στη Νικήτη Χαλκιδικής. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και διατίθεται το λιγότερο για δύο διανυκτερεύσεις, με την τιμή ανά βραδιά να καθορίζεται στα 232 ευρώ.  

Ρομαντικές εξερευνήσεις υπόσχεται μικρό σκάφος που δεν διαθέτει δικό του μπάνιο, παρά μόνο ένα υπνοδωμάτιο.Το σκάφος βρίσκεται στον Όρμο Παναγιάς και η τιμή ανά διανυκτέρευση προσγειώνεται στα 24 ευρώ. Πάντως στην καταχώρηση αναφέρεται ποια είναι η απόσταση που θα πρέπει να διανύσουν οι ενοικιαστές του σκάφους για το κοντινότερο… WC.