Skip to main content

Airbnb βίλα στη Σκιάθο προς... 8.178 ευρώ τη βραδιά

Πού εντοπίζονται οι πιο ακριβές βίλες στη Βόρεια Ελλάδα μέσω της πλατφόρμας Airbnb - Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με την περίοδο

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν οι δυο φίλοι, Brian Chesky και Joe Gebbia ότι η αδυναμία τους να πληρώσουν το νοίκι τους θα ήταν η αφορμή για να υλοποιήσουν την πλατφόρμα Airbnb που θα τους έκανε δισεκατομμυριούχους σε ηλικία 33 ετών.

Η ιδιαίτερα δημοφιλής, πλέον, πλατφόρμα της Airbnb, από το 2007 μέχρι και σήμερα, έχει γίνει γνωστή στο κοινό κυρίως για τα οικονομικά καταλύματα που μπορεί κανείς να αναζητήσει, σε όποιον προορισμό επιθυμεί.

Ωστόσο η πλατφόρμα, που συνεχώς ανανεώνεται και ενισχύεται καθημερινά με νέα καταλύματα αρχίζει να απευθύνεται πλέον και σε πολύ υψηλά βαλάντια.

Από τη νέα τάση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η Βόρεια Ελλάδα. Μια μικρή αναζήτησή στην πλατφόρμα της Airbnb, αποκαλύπτει περιπτώσεις κατοικιών, πολυτελών ομολογουμένως, που νοικιάζονται και πάνω από 8.000 ευρώ τη βραδιά.

Οι τιμές βέβαια μεταβάλλονται ανάλογα με την περίοδο και τις ημέρες που ο ενδιαφερόμενος αναζητά κατάλυμα. Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα κατοικιών προς ενοικίαση για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου.

Έναν επίγειο παράδεισο υπόσχεται απομονωμένη, μίνιμαλ, βίλα στη Σκιάθο, με πισίνα που σχεδόν «γλείφει» το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Μπορεί να φιλοξενήσει 12 επισκέπτες στα έξι υπνοδωμάτια της και νοικιάζεται προς 8.178 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Προσφέρει σεφ, μπάτλερ, καμαριέρα, παιδική πισίνα και θυρωρό, κατόπιν αιτήματος.

Μοντέρνα βίλα στη Θάσο, που απέχει λίγα λεπτά από τη θάλασσα νοικιάζεται προς 1.160 ευρώ το βράδυ. Μπορεί να φιλοξενήσει εννέα άτομα στα τέσσερα υπνοδωμάτια της ενώ διαθέτει και τζάκι, όπως αναφέρεται στη σχετική καταχώρηση, προκειμένου να είναι ελκυστική και το φθινόπωρο, ή το χειμώνα.

Το ενοίκιο ενός μήνα θα πρέπει να καταβάλει κάποιος αν θέλει να διαμείνει σε πολυτελή βίλα με πισίνα, στον Πλαταμώνα που νοικιάζεται προς 597 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Μπορεί να υποδεχτεί μέχρι δέκα επισκέπτες στα πέντε υπνοδωμάτια που διαθέτει. Το λιγότερο μάλιστα που νοικιάζεται, σύμφωνα με τη σχετική καταχώρηση είναι για τρία βράδια. Η βίλα που εκτείνεται σε 300 τμ, διαθέτει και αυλή 2.000 τμ.

Τζακούζι, σάουνα, υδρομασάζ και γυμναστήριο διαθέτει οροφοδιαμέρισμα στην Καβάλα, μπροστά στη θάλασσα, που μπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτομα στα τέσσερα υπνοδωμάτια του. Το κόστος ανά διανυκτέρευση διαμορφώνεται, στο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό, των 627 ευρώ.

Δεκαπέντε επισκέπτες μπορεί να δεχτεί βίλα έξι υπνοδωματίων στην Αλόννησο. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα και το κόστος ανά διανυκτέρευση είναι 522 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των ιδιαίτερα τσιμπημένων τιμών ανά διανυκτέρευση δεν συγκαταλέγεται η Χαλκιδική καθώς οι προσφερόμενες βίλες στην εν λόγω περιοχή, που είναι καταχωρημένες στην πλατφόρμα, δεν ξεπερνούν τα 250 ευρώ τη βραδιά.

Σε όλες τις περιπτώσεις το κάθε κατάλυμα χρεώνει άπαξ και το κόστος καθαρισμού.