Skip to main content

Ακάρ: Η Κύπρος συμπεριλαμβάνεται στη γαλάζια πατρίδα

Προκλητικός όπως αναμενόταν ήταν ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμα του για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους.

Στην «υπερήφανη Τουρκία» που μάχεται αποφασιστικά κατά της τρομοκρατίας, ειδικά με τις επιχειρήσεις στη Συρία, χωρίς να παρεκκλίνει από τον στόχο της αναφέρθηκε ο Χουλουσί Ακάρ στο μήνυμά του για την επέτειο της ίδρυσης του τουρκικού κράτους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive.com, στο επετειακό του μήνυμα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν παρέλειψε να υπενθυμίζει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. «Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στη συνέχιση της προάσπισης των δικαιωμάτων των «Κύπριων αδελφών» στα Κατεχόμενα.

«Παράλληλα με τις μάχες μας κατά της τρομοκρατίας εντός και εκτός συνόρων, προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών. Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων.