Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Ακίνητα: Πού θα βρείτε διαμερίσματα μέχρι 100.000 ευρώ - Παραδείγματα

Πού βρίσκονται τα ακίνητα σε χαμηλή τιμή και τι προσφέρουν - Τα περισσότερα ακίνητα χρήζουν ολικής ή μερικής ανακαίνισης.

Με το real estate να ξαναβρίσκει μέρος της παλιάς του αίγλης, την ανοικοδόμηση να επανακάμπτει, την αντιπαροχή να… ξαναζεσταίνεται και τον τραπεζικό δανεισμό να επιχειρεί να βρει τους ρυθμούς του, το μομέντουμ για αγορά κατοικίας, ειδικά όταν πρόκειται για ακίνητο μέχρι 100.000 ευρώ, μοιάζει ως ιδανικό.

Κάνοντας μια αναζήτησή κατά μήκος της Θεσσαλονίκης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν μια μεγάλη γκάμα ακινήτων κυρίως μεταχειρισμένων, αλλά και ανακαινισμένων αν πρόκειται για διαμερίσματα, κυρίως, μέχρι 60 τμ.

Μεταξύ των αγγελιών υπάρχουν διαμερίσματα σε ορόφους αλλά και ισόγεια και ημιυπόγεια. Σχεδόν στο σύνολο των αγγελιών η ατομική θέρμανση και δη το φυσικό αέριο είναι δεδομένο, ενώ δεν διαθέτουν θέσεις στάθμευσης.

Το ζήτημα είναι τι θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, αλλά και ο λόγος για τον οποίο θα προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγοραστές αποκτούν ακίνητα, τα ανακαινίζουν και εν συνεχεία τα μεταπουλούν, αλλά και τεχνικές εταιρείες που ασχολούνται με τις ανακατασκευές και προχωρούν σε τέτοιου τύπου αγορές με την προοπτική της μεταπώλησης.

Κάποιες μάλιστα αγγελίες αναφέρουν πως πρόκειται για «καλή επιλογή επενδυτικού χαρακτήρα».
Όσον αφορά τις τιμές πώλησης, αυτές διαφοροποιούνται ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο, την κατάσταση και τις παροχές του.

Τα παραπάνω προκύπτουν από στοιχεία που συγκέντρωσε από ιστοσελίδες αγγελιών η Voria.gr και σας παρουσιάζει ενδεικτικά κάποιες περιπτώσεις ακινήτων.

Ενδεικτικά παραδείγματα

-Ανακαινισμένο διαμέρισμα 70 τμ στο ιστορικό κέντρο, που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο πωλείται προς 100.000 ευρώ. Η οικοδομή είναι κατασκευής του 1975.

-Ανακαινισμένη γκαρσονιέρα 46 τμ, πρώτου ορόφου, με ατομικό καυστήρα φυσικού αερίου, εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές, στην περιοχή της Μαρτίου, πωλείται προς 95.000.

-Ανακαινισμένη γκαρσονιέρα 40 τμ σε ημιώροφο στην Παπάφη, με φυσικό αέριο και ηλεκτρικές συσκευές πωλείται προς 87.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 99 τ.μ. σε ημιόροφο, οικοδομής του 1975, στην περιοχή του Ντεπώ, με ατομική θέρμανση φυσικού αερίου, πωλείται προς 88.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα στην περιοχή της Μπότσαρη, 80 τ.μ, σε ημιόροφο, που όπως αναφέρεται στην αγγελία χρήζει ολικής ανακαίνισης, πωλείται προς 90.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 80 τμ, 1ου ορόφου, σε οικοδομή του 1976, στην Άνω Τούμπα πωλείται αντί του ποσού των 90.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 60 τμ., στον ημιόροφο οικοδομής στην περιοχή του Φάληρο, με αυτόνομο καυστήρα φυσικού αερίου πωλείται προς 80.000 ευρώ.

-Οροφοδιαμέρισμα 55 τ.μ. στον 5ο όροφο, στην Ιασωνίδου, με καυστήρα φυσικού αερίου, πωλείται προς 90.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 85 τμ, 4ου ορόφου, επί της οδού Κασσάνδρου, με φυσικό αέριο, πωλείται προς 90.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 75τμ, 4ου ορόφου, επί της οδού Ολυμπιάδος, πωλείται προς 88.000 ευρώ. Το διαμέρισμα, όπως αναφέρεται στην αγγελία, χρήζει ανακαίνισης.

-Διαμέρισμα 1ου ορόφου, 90 τμ, στην περιοχή του Βαρδάρη, μερικώς ανακαινισμένο το 2010, πωλείται προς 70.000 ευρώ.

-Διαμέρισμα 86 τμ, ημιυπόγειο, με φυσικό αέριο και αποθηκευτικό χώρο, στην Άνω Τούμπα πωλείται προς 69.000 ευρώ.

-Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις ημιυπόγειων τα οποία στο παρελθόν ήταν επαγγελματικοί χώροι και πωλούνται χωρίς καμία πρόβλεψη προκειμένου μετά την αγορά τους να μετατραπούν σε κατοικίες.