Skip to main content

Ακτίνες X και σκύλος ξετρύπωσαν 12 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι

1.249 χαρτοκιβώτια βρέθηκαν σε εμπορευματοκιβώτιο το οποίο ήταν δηλωμένο ότι μετέφερε ενδύματα - Πάνω από 2 εκατ. οι διαφυγόντες δασμοί

Μία ακόμα σημαντική υπόθεση λαθραίων τσιγάρων έφερε στο φως η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το αρμόδιο τελωνείο, μετά από ανάλυση κινδύνου, έλεγξε εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο ήταν δηλωμένο ότι μετέφερε ενδύματα και είχε φτάσει από το Shekou της Κίνας. Μετά από ειδική σάρωση από αυτοκινούμενο X RAY, εντοπίστηκαν καπνικά προϊόντα, την ύπαρξη των οποίων επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο ειδικός σκύλος - ανιχνευτής καπνικών προϊόντων, με το όνομα «Χάκερ».
 
Από την καταμέτρηση, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, βρέθηκαν: 1.249 χαρτοκιβώτια, περιέχοντα το καθένα 50 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων και 1 χαρτοκιβώτιο περιέχον 40 κούτες των 10 πακέτων των 20 τεμαχίων τσιγάρων.  
 
Συνολικά πρόκειται για 12.498.000 τεμάχια τσιγάρων.
 
Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς και το εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων.  
 
Οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.472.016,85 ευρώ.

Δείτε φωτογραφίες: