Skip to main content

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με Θεσσαλονίκη αποκτούν Μύκονος-Σύρος-Ικαρία

Τροποποίηση του δρομολογίου Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Ικαρίας – Σάμου – Βορείου Αιγαίου – Καβάλας, φέρενει κοντά τη Θεσσαλονίκη με νησιά του Αιγαίου

Σύνδεση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μία φορά την εβδομάδα – και μάλιστα μέσα στην τρέχουσα χειμερινή περίοδο – εξασφαλίζουν κατά πάσα πιθανότητα η Σύρος και η Μύκονος.

Αυτό πρόκειται να συμβεί με μικρή τροποποίηση του δρομολογίου Πειραιά – Σύρου – Μυκόνου – Ικαρίας – Σάμου – Βορείου Αιγαίου – Καβάλας, το οποίο εκτελείται δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή και Δευτέρα) με τα πλοία «Νήσος Μύκονος» ή «Νήσος Χίος» της Hellenic Sea Ways.

Στο ένα από τα δύο δρομολόγια θα αλλάξει ο τελικός προορισμός και αντί της Καβάλας, το πλοίο θα προσεγγίζει την Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι και λιμάνι αφετηρίας του δρομολογίου επιστροφής, σύμφωνα με το cyclades24.gr.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ, η παραπάνω τροποποίηση αποτελεί πρόταση της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου και ήδη έχει πάρει το «πράσινο «φως» από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Tαυτόχρονα, καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το πρώτο δρομολόγιο προς Θεσσαλονίκη να εκτελεστεί πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.