Skip to main content

Πόσο κοστίζει το ταξίδι Θεσσαλονίκη - Σμύρνη με το πλοίο Smyrna di Levante

Το πλοίο είναι χωρητικότητας 948 θέσεων και περιλαμβάνει διάφορες επιλογές τιμών για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι.

Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σμύρνης με το πλοίο της Levante Ferries, «Smyrna di Levante».

Το πλοίο είναι χωρητικότητας 948 θέσεων και περιλαμβάνει διάφορες επιλογές για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν αυτό το ταξίδι. Οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν ταυτότητα ή διαβατήριο.

Συγκεκριμένα, το εισιτήριο καταστρώματος και σαλονιού για έναν ενήλικα κοστίζει 81 ευρώ. Η λεγόμενη αεροπορική θέση κοστίζει 95 ευρώ, ενώ τα παιδιά από 2 έως 10 ετών θα πληρώνουν μισό εισιτήριο. Νεογέννητα και παιδιά έως και 2 ετών θα πληρώνουν μόνο τους φόρους.

Το πλοίο προσφέρει καμπίνες με διαφορετικές χωριτικότητες και ανάλογη κλιμάκωση των τιμών. Συγκεκριμένα, διαθέτει 41 τετράκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, έξι δίκλινες καμπίνες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑμεΑ και έξι σουίτες δύο επιβατών η καθεμία.

Ακόμη, όσοι επιλέξουν να πάρουν μαζί το όχημά τους με το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 300 ΙΧ και 55 φορτηγών, τα ναύλα κοστίζουν 150 ευρώ για ΙΧ έως 4,25 μέτρα και 160 ευρώ για μεγαλύτερα.

Εάν ο επιβάτης επιλέξει ταξίδι με επιστροφή τότε παίρνει 10% έκπτωση στο εισιτήριο και στην καμπίνα και 15% στην τιμή του αυτοκινήτου.

Τον Οκτώβριο τα δρομολόγια θα εκτελούνται ως εξής: Από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και από Σμύρνη για Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονική διάρκεια του ταξιδιού είναι 14 ώρες και, εκτός από τα δύο δρομολόγια της Δευτέρας 10/10 από τη Θεσσαλονίκη και της Τρίτης 11/10 από τη Σμύρνη, τα υπόλοιπα δρομολόγια θα εκτελούνται στις 19:00.

Το «Smyrna di Levante» έχει μήκος 158,42 μέτρα και πλάτος 21,60 μέτρα και η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 20 κόμβοι. Είναι ενταγμένο στο νηολόγιο Πειραιά.

Η παρουσίαση του νέου δρομολογίου και του πλοίου «Smyrna di Levante» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Χωρίς στάση Μυτιλήνη τουλάχιστον για τον Οκτώβριο

Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός για το δρομολόγιο του πλοίου περιελάμβανε και τον ενδιάμεσο σταθμό της Μυτιλήνης, κάτι που τουλάχιστον για τον Οκτώβριο δεν θα υλοποιηθεί, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δρομολογηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών-Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στο δρομολόγιο η Μυτιλήνη οφείλεται σε διαδικαστικά ζητήματα που δεν ξεπεράστηκαν. «Λόγω των διαδικασιών πήγαν όλα πίσω, το δρομολόγιο ήταν να μπει κάπου μέσα Αυγούστου και θα ήταν μεικτό, δηλαδή και εσωτερικού και εξωτερικού. Αλλά δυστυχώς υπήρχαν διαδικαστικά που δεν έγινε εφικτό να ξεπεραστούν, ωστόσο εκτιμώ ότι από το νέο έτος ότι θα προστεθεί και η Μυτιλήνη», κατέληξε.