Skip to main content

Αλ Σίσι: Πρότυπο μοντέλο συνεργασίας η συνεργασία Αιγύπτου με Ελλάδα και Κύπρο

Ο Αιγύπτιος ηγέτης υποδέχτηκε σε μία από τις σπάνιες περιπτώσεις τους απόδημους νέους από Ελλάδα και Κύπρο στο προεδρικό μέγαρο.

Το ενδιαφέρον της Αιγύπτου για την περαιτέρω ενίσχυση - μέσω και της απόδημης νεολαίας - της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Κύπρου και της Ελλάδας εξέφρασε την Τρίτη ο Aμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. 

Ο κ. Σίσι υπογράμμισε ότι η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο συνεργασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί και από άλλες χώρες, κατά τη συνάντησή του με τους απόδημους νέους του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ - Επιστροφή στις Ρίζες», που ήρθαν από την Ελλάδα και την Κύπρο στη Χώρα του Νείλου, για να συμμετάσχουν στην 4η φάση του προγράμματος. 

 Ο Αιγύπτιος ηγέτης υποδέχτηκε τους απόδημους νέους στο προεδρικό μέγαρο, σε μία από τις σπάνιες, μοναδικές περιπτώσεις, που νέοι από την Ελλάδα και την Κύπρο περνούν το κατώφλι της κατοικίας του Προέδρου της χώρας, σε μία συμβολική κίνηση που δείχνει τη σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος Αλ Σίσι, τόσο στη νέα γενιά, όσο βεβαίως και στις εξαιρετικές σχέσεις των τριών χωρών.

Παρουσία μάλιστα της υπουργού Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, Ναμπίλα Μάκραμ, χαρακτήρισε το μήνυμα του προγράμματος αυτού ως «μήνυμα αγάπης», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για όλα όσα προσέφεραν στο Κάιρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλεις, οι γενιές των Ελλήνων και των Κυπρίων τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ