Skip to main content

Αλαλούμ με ραντεβού εμβολιασμών: Έλαβαν μήνυμα χωρίς να ανήκουν σε ευπαθή ομάδα

Πολίτες έλαβαν μήνυμα να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν παρότι δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες - Η εξήγηση του Μάριου Θεμιστοκλέους.

Αλαλούμ επικρατεί σε πολίτες, οι οποίοι έλαβαν μήνυμα για να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν παρότι δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που έχουν προτεαιότητα αυτή την περίοδο.

Δίνοντας διευκρινίσεις για το ζήτημα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του προγράμματος "Ελευθερία", τόνισε μιλώντας στο Mega πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με το άνοιγμα του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων Β είναι παρόμοια με εκείνα που αντιμετωπίστηκαν και στην ομάδα Α.

«Όλες οι περιπτώσεις που ψάξαμε έδειξαν ότι υπήρχε παλαιότερη συνταγογράφηση, δεν υπήρχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε ανάλογο ιστορικό των ασθενών και ότι δεν πρόκειται για λάθος του συστήματος.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω πολίτες, είτε είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας στο παρελθόν, είτε τους είχε χορηγηθεί κάποιο φάρμακο που περιλαμβάνεται στις ευπαθείς ομάδες και έτσι το σύστημα τους συμπεριέλαβε στην κατηγορία των ανθρώπων με υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα Β των πασχόντων από χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται, όπως είχε ανακοινωθεί, για άτομα 16-59 ετών που πάσχουν από καρδιαγγειακά, αναπνευστικά, σακχαρώδη διαβήτη, νοσογόνο παχυσαρκία, ψυχικές ασθένειες κ.α.