Skip to main content

Αλαλούμ με το άνοιγμα των κομμωτηρίων - Δεν υπάρχει απόφαση, λέει ο Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προχώρησε στη διάψευση ανακοίνωσης του ΕΕΑ που έκανε λόγο για άνοιγμα κομμωτηρίων το Σάββατο ή την Κυριακή.

Αλαλούμ επικρατεί με το άνοιγμα των κομμωτηρίων μετά και την ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πως τα εν λόγω καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν Σάββατο ή Κυριακή.

Αρχικά σε ανακοίνωσή του, το ΕΕΑ ενημέρωνε τα μέλη του πως «στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια».

Διαβάστε: Κορωνοϊός: Έως τη Δευτέρα το άνοιγμα των κομμωτηρίων - Ερωτηματικό η Θεσσαλονίκη

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση ακόμα.

«Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει κάνει μια ανακοίνωση αλλά κακώς έκανε ανακοίνωση. Δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση», είπε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο του Alpha και παρέπεμψε στις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν, το πιθανότερο, αύριο (11.12.2020).

«Κανένας υπουργός Ανάπτυξης δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μου. Εδώ διανύουμε μία παγκόσμια συμφορά και σε αυτή την παγκόσμια συμφορά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Εάν έχει μία εθνική καταστροφή σε επίπεδο χιλιάδων νεκρών αυτό επηρεάζει την αγορά ούτως ή άλλως. Το δίλημμα είναι να δεις πως προστατεύοντας στο μέτρο του εφικτού τη δημόσια υγεία να αφήσεις και κάποιου είδους διέξοδο στην οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη: Υγειονομική βόμβα η πειρατική κομμωτική στη Θεσσαλονίκη

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μεταξύ των λοιμωξιολόγων συζητείται και το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ενιαίο άνοιγμα των κομμωτηρίων σε όλη την Ελλάδα αλλά αυτό να καθυστερήσει κάποιες ημέρες σε περιοχές με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο όπως η Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.