Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Ελαφρύνσεις στα τιμολόγια του νερού για πλημμυροπαθείς

Οι καταναλωτές των οικισμών Νίψας και Λουτρών της Αλεξανδρούπολης θα έχουν ελαφρύνσεις στα τιμολόγια του νερού λόγω πλημμυρών.

Τα κυβικά νερού που ήταν καταγεγραμμένα κατά το προηγούμενο έτος θα χρεωθούν οι καταναλωτές των οικισμών Νίψας και Λουτρών κατά την εκκαθαριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, ενώ στην περίπτωση που ο μετρητής τους έχει καταγράψει λιγότερη κατανάλωση από εκείνη του 2020, τότε θα χρεωθούν με τη μικρότερη εκ των δύο. Την απόφαση αυτή έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου Αλεξανδρουπόλεως και προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Γιάννη Ζαμπούκη.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω οικισμοί επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 12ης Ιανουαρίου και το σκεπτικό της απόφασης εδράζεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών αντιμετώπισαν προβλήματα και ταλαιπωρήθηκαν με τη διακοπή της υδροδότησης από το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ, ενώ προκειμένου να καθαρίσουν τις ιδιοκτησίες τους από τα λασπόνερα που εισέβαλαν σε αυτές, θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες νερού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Δημοτική Εταιρία Ύδρευσης γνωστοποιεί ότι «αντίστοιχες ενέργειες και ελαφρύνσεις, ανάλογα με την τιμολογιακή πολιτική που ισχύει για κάθε οικισμό του Δήμου μας, δρομολογούνται για όσους συνδημότες από όλες τις Δημοτικές Ενότητες ταλαιπωρήθηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων».