Skip to main content

Αλεξανδρούπολη: Σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία - Κλειστά σχολεία σε οικισμούς

Έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου ενόψει της έκτακτης επιδείνωσης του καιρού.

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης βρίσκονται ο μηχανισμός Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού, Πολιτικής Προστασίας της Π.Α.Μ.Θ και του δήμου Αλεξανδρούπολης και οι τεχνικές υπηρεσίες με μηχανήματα έργου και ανθρώπινο δυναμικό. Η πλήρης ετοιμότητα των προαναφερθέντων φορέων και υπηρεσιών, διαπιστώθηκε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης, στη διάρκεια της έκτακτης σύγκλισης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του δήμου, που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό τον συντονισμό του δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη και ενόψει των καιρικών φαινομένων, όπως αυτά προβλέπονται με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε η αναστολή σήμερα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Τραϊανούπολης (κοινότητα 'Ανθειας) και στον οικισμό του Απαλού, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού και κορεσμού του εδάφους από τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Κλειστός επίσης, θα παραμείνει ο παιδικός σταθμός του Απαλού.

Στη σύσκεψη με θέμα «Ετοιμότητα Αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» συμμετείχαν ο Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Γκαχτίδης, εκπρόσωπος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, η διοικήτρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, Ελένη Δερμενοπούλου, η εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, Ελένη Φούτσα, η Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, Κυριακή Κερέμη, η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου, Χρύσα Πρίγγα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Ηλίας Δαστερίδης, ο διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Διονύσης Μαστορόπουλος και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας, Ιωάννης Ναϊτίδης. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Α.Μ.Θ. Κώστας Χουβαρδάς, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρης Κολγιώνης, η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Ελένη Ιντζεπελίδου και ο δημοτικός σύμβουλος μέλος Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Γκότσης.