Skip to main content

Αλεξίου για σχόλιο στην υπόθεση Μπεκατώρου: Δικαίωμά μου να εκφράζομαι ελεύθερα

Η δημοτιή σύμβουλος, το σχόλιο της οποίας για την υπόθεση Μπεκατώρου προκάλεσε σάλο, τόνισε πως καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή σεξουαλικής βίας.

«Διατηρώ το δικαίωμά μου να εκφράζομαι ελεύθερα» αναφέρει σε δήλωσή της η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης,  Δήμητρα Αλεξίου-Στυλιάδη, απαντώντας στη δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα» που ζήτησε την παραίτησή της για δημόσιο σχόλιό της αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η δημοτική σύμβουλος σημειώνει πως καταδικάζει απερίφραστα «κάθε μορφή σεξουαλικής βίας από όπου και με οποιονδήποτε τρόπο αυτή προέρχεται. Είναι ξεκάθαρο ότι το όχι είναι πάντα όχι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αυτό λέγεται και πρέπει να γίνεται σεβαστό».

Και συνεχίζει: «Λυπάμαι, όμως, που κάποιοι επιλέγουν αυτό το πεδίο για όψιμη πολιτική αντιπαράθεση. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι δεν πρόκειται να τους ακολουθήσω στο δρόμο που επέλεξαν. Διατηρώ το δικαίωμά μου να εκφράζομαι ελεύθερα. Στις επιθέσεις εντυπώσεων απαντώ με το έργο και τη στάση μου».

Υπενθυμίζεται πως ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα για μηδενική ανοχή στη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, ξεκαθαρίζοντας πως «οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση απηχεί προσωπικές απόψεις».