Skip to main content

Άλλα τρία λουκέτα σε μαγαζιά με όρθιους πελάτες σε Σάμο και Μυτιλήνη

Πρόκειται για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Σάμο και στη Μυτιλήνη, στους ιδιοκτήτες - υπεύθυνους των οποίων επιβλήθηκαν βαριά πρόστιμα

Αναστολή λειτουργίας για επτά μέρες και βαριά χρηματικά πρόστιμα επιβλήθηκαν από την αστυνομία Βορείου Αιγαίου σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Σάμο και Μυτιλήνη, τα οποία παραβίασαν τα μέτρα για την πανδημία.

Διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ επιβλήθηκαν στον καθένα από τους ιδιοκτήτες - υπευθύνους δύο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Μυτιλήνης και στην περιοχή του Πλωμαρίου, καθόσον διαπιστώθηκε ότι εξυπηρετούσαν όρθιους πελάτες. Επίσης αναστάλθηκε και η λειτουργία των καταστημάτων για επτά ημέρες.

Στη Σάμο, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη - υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όπως διαπιστώθηκε εξυπηρετούσε όρθιους πελάτες, ενώ αναστάλθηκε και η λειτουργία του καταστήματος για επτά ημέρες.

Να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο διήμερο από στελέχη της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν 4.033 έλεγχοι ατόμων και επιχειρήσεων - καταστημάτων, βεβαιώθηκαν συνολικά 97 παραβάσεις σχετικές με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και με τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ συνελήφθησαν και δυο άτομα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενες συλλήψεις έγιναν στη Λήμνο και στη Χίο. Στη Μύρινα της Λήμνου συνελήφθη σήμερα επιχειρηματίας γιατί διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) σε επιχείρηση ιδιοκτησίας του στερούμενη αδείας αρμόδιας αρχής και σε ώρες κοινής ησυχίας, ενώ παραβίασε και νομοθεσία που αφορά την «πνευματική ιδιοκτησία»,

Στη Χίο, συνελήφθη επίσης επιχειρηματίας, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργεί σε εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του μουσικά όργανα (με ενισχυτή και ηχεία) στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής, διαταράσσοντας και την κοινή ησυχία των περιοίκων.