Skip to main content

Άλλα τρία σχολεία του δήμου Θέρμης στο δίκτυο φυσικού αερίου

Προχωρούν για υλοποίηση οι μελέτες για τα σχολεία του Τριαδίου, της Νέας Ραιδεστού και τα υπόλοιπα της Θέρμης όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου.

Άλλες τρεις σχολικές μονάδες του δήμου Θέρμης συνδεθήκαν και θα θερμαίνονται από φέτος με φυσικό αέριο.

Πρόκειται για τα δύο κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου, το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας στον Τρίλοφο καθώς και το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης που βρίσκεται στο Ν. Ρύσιο. Στο σχεδιασμό του δήμου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου “ακολουθεί η σύνδεση των υπολοίπων σχολείων που περιλαμβάνονται στη δωρεά της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για τις μελέτες εγκατάστασης δικτύου, ενώ παράλληλα, προχωρούν για  υλοποίηση οι μελέτες για τα σχολεία του Τριαδίου, της Νέας Ραιδεστού και τα υπόλοιπα της Θέρμης όπου υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου”.

Σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδιασμού της αντιδημαρχίας Παιδείας για τη θέρμανση των σχολείων με φυσικό αέριο διαδραματίζει η καλή συνεργασία με την εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Μάλιστα, η σύνδεση με φυσικό αέριο στο 1ο Δημοτικό Σχολείου Τριλόφου και το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας επισπεύσθηκε σημαντικά, αφού οι μελέτες για την εγκατάσταση του εσωτερικού δικτύου των σχολείων ήταν δωρεά της εταιρείας.   

Συγκεκριμένα, με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στη δημοτική ενότητα Μίκρας, η εταιρεία ΕΔΑ ΘΕΣΣ  πρόσφερε δωρεάν στον δήμο Θέρμης τις μελέτες για την εγκατάσταση του εσωτερικού δικτύου φυσικού αερίου σε οκτώ σχολικά κτίρια. Αυτά είναι τα κτίρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριλόφου, το 1ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Πλαγιαρίου, το 1ο Γυμνάσιο Μίκρας, το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας και το 1ο Λύκειο Μίκρας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η σύνδεση του  διδακτηρίου του 2ου Γυμνάσιου Θέρμης στο Νέο Ρύσιο, η οποία προβλεπόταν στη μελέτη του νέου αυτού κτιρίου.

Την υλοποίηση του σχεδιασμού για την αντικατάσταση της χρήσης του πετρελαίου με φυσικό αέριο στα σχολικά κτίρια συντονίζουν η Ευαγγελία Κούτρη πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Αχιλλέας Μεταλούλης αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εργασίες για τη σύνδεση ξεκίνησαν από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου και το 2ο Γυμνάσιο Μίκρας με απόφαση των διοικητικών συμβουλίων των δύο επιτροπών.